назад

Безоплатна правова допомога Рівненщини: семінари, зустрічі та прийоми громадян

gol

Директор Рівненського місцевого центру Алла Негрей взяла участь у семінарі для учителів правознавства на тему «Правова допомога в Україні».

Також на заході були присутні представники Головного територіального управління юстиції та Державної фіскальної служби у Рівненській області, керівник правових програм Рівненської обласної організації «Комітет виборців України» та представник центру підтримки громадських ініціатив «Чайка». 

Кожен із запрошених надав інформацію про теперішні здобутки у питанні надання правової допомоги в Україні та про зміни в законодавстві. Окрім того, обговорювалися шляхи співпраці між усіма запрошеними для покращення надання правової допомоги в Рівному та Рівненській області.

1

У свою чергу Алла Негрей розповіла про систему безоплатної правової допомоги в Україні, про зміни в Законі України «Про безоплатну правову допомогу», пояснила про порядок отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги і суб’єктів права безоплатної вторинної правової допомоги. Також під час семінару учителям правознавства було представлено правовий мультфільм на тему «Ти і поліція» для ознайомлення з роботою відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги.

Тим часом у Рівненській області продовжується співпраця на виконання Меморандуму про співпрацю між Координаційним центром з надання правової допомоги та Державною службою зайнятості. Так, керівник Костопільського бюро правової допомоги Мар’яна Шамбір провела прийом громадян на базі Костопільського районного центру зайнятості. Громадян переважно цікавили питання щодо порядку стягнення аліментів на неповнолітню дитину, порядок перерахунку щорічної одноразової допомоги до 5 травня для учасників бойових дій, одностороннього розірвання кредитного договору та ін.

Керівник Рівненського бюро правової допомоги Наталія Грибенко провела семінар з безробітними громадянами, які зареєстровані в районному центрі зайнятості. Під час заходу обговорювалися питання діяльності бюро, основні його завдання та можливості. Наталія Грибенко розповіла про те, що вже було зроблено за час існування бюро, з якими питаннями звертаються громадяни та які послуги вони отримують у центрах правової допомоги. Основною метою зустрічі було інформування присутніх про зміни в Законі України «Про безоплатну правову допомогу», які дали можливість розширити доступ до вторинної правової допомоги. Після семінару фахівець бюро та юрисконсульт центру зайнятості провели прийом громадян в рамках консультаційного пункту, який функціонує з листопада 2016 р.

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.

Рівненське бюро правової допомоги: м. Рівне, вул. Соборна, 195, (0362) 68-40-05.