назад

«Безоплатна правова допомога сьогодні актуальна та затребувана в громадах», – Перший криворізький місцевий центр з надання БВПД підбиває підсумки роботи

НОВИЙ ПЛАКАТПерший криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги ось уже два роки як ефективно працює, допомагаючи тисячам мешканців у вирішенні їх проблем. І сьогодні вже може представити гідні результати своєї роботи.

За два роки діяльності силами Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД (а це 18 працівників) надано консультації 9790 громадянам, адвоката або представника за рахунок держави призначено 1262 особам. Кількість  клієнтів Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги постійно збільшується: з 544 осіб за 6 місяців 2015 року до 4463 за перше півріччя 2017 року. Динаміка зростання кількості звернень у порівнянні з 2015 роком — у 9 разів!

На сьогоднішній день відкрито мережу із 4 бюро правової допомоги в Апостолівському, Криворізькому, П’ятихатському районі та місті Жовті Води. У місті Кривий Ріг працює 6 точок доступу до безоплатної правової допомоги, де на постійній основі або за графіком ведуть прийом спеціалісти центру. Усього щоквартально здійснюється близько 100 прийомів (на житломасиві Інгулець, у місті Зеленодольську, віддалених населених пунктах Криворізького, П’ятихатського, Апостолівського району).

Коло партнерів Першого криворізького місцевого центру зростає щодня. Серед них — близько 50 адвокатів, які співпрацюють з центром, понад 50 громадських організацій, органи місцевого самоврядування та виконавчої влади, Державна служба зайнятості, Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників АТО, відділи пробації, Криворізький факультет Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Донецький юридичний інститут МВС України, Одеська юридична академія, Управління патрульної поліції та інші. Пліч-о-пліч з правниками БПД –  мережа параюристів серед активних громадян у кожній громаді.

Щоквартально фахівцями центру здійснюються понад 100 виїздів, проводиться більше 50 правоосвітніх заходів з партнерами. Правники системи БПД розповсюджують корисну правову інформацію тим самим наділяючи людей інструментами захисту їх прав. Спеціалісти не лише вивчають правові потреби, а і відповідно реагують на них. А це в свою чергу сприяє посиленню правової спроможності громад.

Фахівці Першого криворізького МЦ це не просто працівники одного центру, а частина цілої системи безоплатної правової допомоги, до якої входить 549 офісів по всій Україні. Об’єднує усіх розуміння того, що кожен клієнт центру чи бюро — ЛЮДИНА. І така робота системи безоплатної правової допомоги вже показала реальний результат, коли сотні тисяч українців отримали доступ до права і правосуддя, десятки тисяч — реальні перемоги у вирішенні своїх спорів, що роками тяжіли над ними і ускладнювали життя.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2017/06/13{/gallery}