назад

Безоплатні юридичні консультації для мешканців Мирополя

VPM1Правова допомога мешканцям сіл потрібна не менше, ніж мешканцям міст. Але через брак коштів чи погане транспортне сполучення вони не завжди можуть її отримати вчасно. Саме тому, ми регулярно здійснюємо виїзні прийоми у села.

Сьогодні 4 липня директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда спільно з начальником Головного територіального управління юстиції Олександром Грабаром провели виїзний прийом громадян в Миропільській об’єднаній територіальній громаді.

VPM2
Охочих отримати фахові правові консультації прийшло чимало. Багато питань, стосувалось нещодавніх змін у призначенні субсидій. Мешканці цікавились правовими нюансами призначення та виплати аліментів. Серед звернень значна кількість питань стосувалось землі та спадщини.

VPM3

VPM4
Після виїзного прийому відбулась робоча зустріч з працівниками громади. Олександр Гербеда розповів про роботу системи безоплатної вторинної правової допомоги, про ключові здобутки, розширення кола суб’єктів права на БВПД.

VPM5

Олександр Грабар детально зупинився на реалізації загальнонаціонального проекту «Я маю право!» та його основних напрямках: роз’яснення громадянам прав та механізмів їх захисту, інформування про створення на території області штабів та мобільних груп –з питань ліквідації заборгованості по аліментах, допомога жертвам домашнього насильства, створення штабів з питань ліквідації заборгованості по зарплаті, захист прав аграріїв.

{module РЦ}