назад

Безоплатну правову допомогу можна отримати через мережу дистанційних пунктів

13У Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015 – 2020 роки, що затверджена Указом Президента України від 20 травня 2015 року № 276, одним із завдань, спрямованих на забезпечення спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, визначено розширення можливості надання як первинної, так і вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах, у тому числі, й на регіональному рівні. 

Для реалізації положень вищезазначеної Стратегії було передбачено утворення та розвиток мережі дистанційних та мобільних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги.

 

Нагадаємо! Дистанційний пункт доступу – це точка доступу до безоплатної правової допомоги для громадян, які мають потребу в безоплатній правовій допомозі, але в силу різних причин (проживання або перебування у віддалених населених пунктах, відсутність вільного часу тощо) не мають можливості її отримати, звернувшись безпосередньо до місцевого центру або бюро правової допомоги. 

Роботу таких пунктів забезпечують місцеві центри  з надання безоплатної вторинної правової допомоги, шляхом налагодження співпраці з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, громадськими та волонтерськими організаціями, іншими установами (організаціями, закладами) тощо. 

Так, з урахуванням потреб територіальних громад Чернівецької області у безоплатній правовій допомозі, завдяки зусиллям місцевих центрів утворено більше сотні дистанційних пунктів, на базі яких мешканці області мають змогу отримати правову інформацію, консультації та розяснення.

Детальніше про розташування, адреси та режим роботи дистанційних пунктів можна дізнатися тут.