назад

Бінарне факультативне заняття з іноземної мови на Прикарпатському факультеті разом зі системою БПД

урсанти другого курсу Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ, які вивчають німецьку та англійську мови разом з викладачами кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Мирослави Павлишин та Олени Римарчук, 1 липня провели бінарне факультативне заняття на тему «Торгівля людьми» із заступником директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимиром Ковальчуком.

Метою заняття було закріплення теоретичних знань з теми, яку курсанти почали вивчати на практичних заняттях з іноземної мови в ході спілкування з фахівцем, який у своїй роботі зустрічається з правовими аспектами захисту прав осіб, що постраждали від різних форм торгівлі людьми.

На початку заняття присутні мали змогу переглянути презентацію англійською та німецькою мовами, яку коментували викладачі.

1

З розповіддю про роботу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової в Івано-Франківській області допомоги виступив заступник директора Володимир Ковальчук, який коротко ознайомив курсантів з роботою центру, акцентуючи увагу на наданні конкретної правової допомоги особам, які постраждали від одного із найнегативніших явищ сучасного суспільства, яким є торгівля людьми в різних її проявах.

Фахівець системи БПД підкреслив, що потенційними жертвами цієї форми організованої злочинності через міграцію та масові виїзди за кордон з метою праці, а останнім часом і через події на сході України, можуть стати особи будь-якої статі та віку, тому особлива увага має приділятись ще і превенції здійснення цих злочинів та ознайомленню населення з ризиками, які можуть виникнути як при виїзді за кордон, так і в середині країни.

Володимир Ковальчук розповів про співпрацю з колегами з Німеччини, зокрема з експертом кримінального права, досвідченим працівником міністерства юстиції Баварії п. Гайнцем Йозефом Кнеппером та колегами з Канади, наголосивши на важливості вивчення іноземних мов, які значною мірою допомагають у професійному спілкуванні.

Цікавим та несподівано приємним було також і те, що заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук ознайомив курсантів німецькою мовою зі спеціальними юридичними термінами, що стосуються надання безоплатної правової допомоги в кримінальному провадженні ФРН.

3

Наприкінці зустрічі фахівець системи БПД ознайомив слухачів з правопросвітницькою кампанією «Я МАЮ ПРАВО» та поширив інформаційні матеріали.