назад

Будуємо правоспроможну громаду разом!

IMG 2016 11 23 120943З метою правопросвітництва та розширення доступу учасників АТО до безоплатної правової допомоги, директор Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва та комунікатор Лариса Аболончикова зустрілися з головою громадської організації Білозерського району.

 

23 листопада до Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області завітав громадський діяч, голова Спілки учасників АТО Білозерського району «Звитяга» Сергій Зелинський.

IMG 2016 11 23 120943

Треба зазначити, що Сергій Зелинський – волонтер, патріот, дуже енергійна людина, яку знають і поважають земляки. Громадська організація «Спілка воїнів АТО Білозерського району «Звитяга» створена 12 серпня цього року за рішенням Установчих зборів членів Спілки у відповідності до Конституції України, Закону України «Про громадські об’єднання». І хоча «Звитяга» існує не так давно – їх скарбничка добрих справ не є порожньою (оздоровлено 47 учасників АТО, для шкіл Білозерського району придбаний спортивний інвентар тощо). Зараз керівник «Звитяги» збирає матеріал для книги під робочою назвою «Ті, що втримали небо».

Зазначу, що білозерці з самого початку бойових дій на Сході за покликом серця стали на захист Батьківщини. На жаль, восьмеро з них не повернулися: їх імена увійшли до Книги Пам´яті Херсонської області полеглих за Україну.

Зараз, за словами Сергія, у районі проживає 400 учасників антитерористичної організації. Тому новостворена Спілка воїнів АТО Білозерського району має на меті видати книгу про своїх земляків – героїв АТО. Сергій Зелинський переконаний, що нашу молодь треба виховувати на прикладі реальних людей, що живуть поруч, адже, як казав Олександр Довженко, «на геройство не всякий здібний».

Марина Єлисєєва, у свою чергу,  ознайомила керівника Спілки  учасників АТО Білозерського району з функціонуванням системи БПД, її структурою та основними цінностями. Вона пояснила, з яких питань до центрів БВПД можуть звертатися воїни АТО та які послуги надають фахівці системи.

Резюмуючи, Марина Єлисєєва зазначила, що тільки завдяки спільній співпраці громадських організацій та структурних підрозділів системи БПД вдасться побудувати правоспроможну громаду.