назад

Буковинці похилого віку цікавляться своїми правами

2017 10 11R1У жовтні відзначають Міжнародний день людей поважного віку. Чимало з буковинців солідного віку є одинокими і найбільше потребують уваги, спілкування та підтримки. Саме тому 6 жовтня 2017 року фахівці Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали стаціонарне відділення геріатричного пансіонату у селі Коритне.

«Ми завітали до вас у Міжнародний день людей поважного віку, хоча подібні зустрічі не рідкість. Протягом року наші фахівці відвідують оселі буковинців похилого віку, вони розповідають їм про їхні права, що таке безоплатна правова допомога, як і де можна її отримати. Ми розуміємо, що людям похилого віку часом складніше виборювати власні права, тому всіляко цьому сприяємо і підтримуємо», – зазначила директор Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Мацюк.

2017 10 11R2Мешканцям пансіонату Людмила Мацюк розповіла, що дуже часто через незнання своїх прав, люди не можуть отримати ту чи іншу послугу та захистити себе. Вона зауважила, що саме тому дуже важливим є питання правової освіченості громадян. Люди літнього віку задавали різні запитання: і щодо права спадкування, і щодо пенсійної реформи, інше та мали змогу отримати кваліфіковані роз’яснення.

«Людям поважного віку вкрай важливо, що про них пам’ятають, приходять до них та спілкуються з ними на теми, які викликають інтерес у всьому суспільстві», – зауважила завідувач відділення геріатричного пансіонату Вікторія Головач.

Нагадаємо, що для доступу людей похилого віку до безоплатної правової допомоги організовується робота виїзних консультативних пунктів. Завдяки цьому буковинці літнього віку можуть отримати відповіді на різноманітні запитання правового характеру від фахівців системи безоплатної правової допомоги і задля цього їм не потрібно виїжджати у районні центри.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103 
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).