назад

Каскадний тренінг відбувся у Чернівцях

{loadposition slides10} 

Жорстоке поводження із затриманим – як діяти? 11-річний школяр як жарт сховав речі однокласника – чи це крадіжка? Як оскаржити бездіяльність слідчого чи прокурора? Наскільки доступна медична допомога у місцях несвободи? Відповідь на ці і ще величезну кількість інших питань фахівцям системи безоплатної правової допомоги Чернівецької області надали під час каскадного тренінгу 6 жовтня.

Такі одноденні каскадні тренінги для фахівців системи безоплатної правової допомоги протягом вересня-жовтня проводяться у всіх регіонах України. Стосуються вони саме кримінально-правових та кримінально-процесуальних питань. Їх учасники – працівники бюро правової допомоги, а також місцевих центрів, які безпосередньо працюють із клієнтами. Навчальні заходи організовуються за підтримки проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», що впроваджується за фінансового сприяння уряду Данії.

Лекції, виконання практичних вправ та інтелектуальні ігри – саме у такому форматі адвокати-тренери проводять каскадні тренінги. Спеціально для цього група експертів напередодні розробила «Довідник з кримінально-процесуальних питань для надавачів безоплатної правової допомоги».

Загалом завдяки таким тренінгам понад півтисячі фахівців безоплатної правової допомоги України підвищують кваліфікацію задля подальшої якісної роботи. Це і є найперше завдання каскадних тренінгів з кримінально-правових та кримінально-процесуальних питань.

Модератором тренінгу з кримінально-процесуальних питань у Чернівцях була адвокат Олена Меленюк. Учасники – представники місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги Чернівецької області, а також інші фахівці системи безоплатної правової допомоги регіонального рівня, зокрема представники Заліщицького та Снятинського бюро правової допомоги.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).