назад

Над цим питанням замислюються сучасні вчителі, батьки й діти. Правовий аспект цього питання порушують фахівці системи безоплатної правової допомоги під час проведення правопросвітницьких заходів. Зокрема, з учням 8 класу Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 29  фахівчиня Регіонального центру Наталія Поставська провела інформаційний захід, присвячений питанню булінгу в учнівському середовищі.

У ході діалогу розібрали з підлітками відмінності між конфліктом та булінгом, на прикладах обговорювали різні види цькування – фізичне, економічне, психологічне, а також кібербулінг. Школярам роз’яснили, що робити, коли стали свідком булінгу, до кого необхідно звернутися для вирішення цієї проблеми у найшвидший спосіб, як захистити свої права. Окрім цього, фахівчиня наголосила на видах покарання за вчинення булінгу. Учні активно наводили приклади ситуацій, де бувають порушені права дитини, а також намагались разом знайти вирішення цієї проблеми.

Переглянули та обговорили відеоролик, у якому показано випадки булінгу серед однолітків та яким чином можна було їх позбутися, якби кожен змінив свою поведінку по відношенню до постраждалого від булінгу.

Наприкінці тематичної зустрічі школярі отримали буклети «Твої права – твій надійний захист». Зустріч відбулася за ініціативи класного керівника школярів – Надії Шаповал.