назад

школа 1В рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту “Я МАЮ ПРАВО!” працівники Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали Самчинецьку ЗОШ І-ІІІ ступенів, де для учнів 9-10 класів провели лекцію на тему: “ Булінг — це не круто!”.

 

     07 листопада, фахівчині Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги організували правопросвітницький захід в рамках інформаційної кампанії «СтопБулінг».

     Врегулювання та інформування щодо такого явища як булінг є необхідним. За даними різних досліджень, майже кожен третій учень в Україні так чи інакше зазнавав булінгу в школі, потерпав від принижень і глузувань: 10% – регулярно (раз на тиждень і частіше); 55 % – частково піддаються знущанню з боку однокласників; 26 % – батьків вважають своїх дітей жертвами булінгу.

     Юристки центру Ірина Вовнянко та Марина Цісар пояснили дітям форми, види та наслідки булінгу. Акцентували увагу школярів на способах протидії булінгу та на алгоритмі дій дитини, якщо вона стала жертвою шкільного цькування. “Дітям не варто намагатися вирішити ситуацію самотужки, адже з булером не завжди можна порозумітися. Краще звернутися до батьків, вчителів, або старших, яким дитина довіряє”, — зазначила фахівчиня місцевого центру, Марина Цісар.школа 2

     Разом із тим поговорили і про відповідальність передбачену законодавством для агресора та жертви булінгу.

     На останок повідомили всі реквізити установ, куди варто звернутися, якщо учень став свідком чи учасником булінгу.

*   *   *

Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Старокостянтинів, вул. Миру, 1/2, 1 поверх, тел. (03854) 4-54-75)

Красилівське бюро правової допомоги — м. Красилів, вул. Театральна, 1, тел. (03855) 4-26-60, 4-27-70.

Теофіпольське бюро правової допомоги — смт Теофіполь, вул. Б. Хмельницького, 9, тел. (03844) 3-16-84, 3-09-05.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.