назад

Бути там, де потрібні — наше призначення

З початком активних бойових дій Оріхів став українським фронтиром та щоденно потерпає від постійних ворожих обстрілів, у зв’язку з чим працівники Оріхівського бюро правової допомоги Уляна Гаранська та Олена Назаренко були вимушені покинути свої домівки та переїхати разом зі своїми сім’ями до Запоріжжя.

Фахівчині з перших днів переїзду активно надають правову допомогу мешканцям міста на базі Запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. До того ж дівчата активно залучаються до волонтерської допомоги нашим військовослужбовцям та внутрішньо переміщеним особам.

Уляна та Олена не втрачають зв’язку із жителями своїх громад, консультуючи їх у телефонному режимі. Щовівторка фахівчині надають правову допомогу своїм землякам, які так само покинули родинні вогнища рятуючись від війни, у Просторі єдності Пологівського району «Допомога поруч».

 

Так, з початку 2023 року працівники Оріхівського бюро правової допомоги надали близько 900 консультацій. Найбільш розповсюдженими питаннями, з якими звертаються громадяни, є:

  •  фіксація наслідків пошкодження майна внаслідок агресії Російської Федерації;
  •  проходження військово-лікарських комісій та порядок оскарження їх результатів;
  •  встановлення фактів народження та смерті на тимчасово окупованих територія;
  •  відновлення втрачених документів;
  •  перетин кордону для чоловіків тощо.