назад

Вистоїмо разом: вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом

Державна система підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного із збройним конфліктом, включає різні соціальні послуги, в тому числі надання потерпілим права на безоплатну вторинну правову допомогу. До цієї системи підтримки долучається громадський сектор Запоріжжя, представники якого 9 травня зібралися на презентацію регіонального проекту «Вистоїмо разом», де обговорили шляхи  вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного із збройним конфліктом (СНПК).

Директорка Запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Бородіна, проінформувала учасників презентації про включення  до переліку осіб, що мають право на  безоплатну правову допомогу юристів та адвокатів за рахунок держави, потерпілих від кримінальних правопорушень проти статевої свободи та недоторканості, катування або жорстокого поводження під час воєнних дій чи збройного конфлікту.

Урядова Уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко представила напрацювання національної політики у сфері СНПК, зокрема щодо плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека».

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» право на адвоката, послуги якого оплачує держава, мають також особи, потерпілі від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Безоплатну правову допомогу у Запоріжжі ви можете отримати за адресою: пр. Соборний, 77, за телефонами 061-702-32-76, 061-702-32-77, 061-224-39-10

Або надіславши питання на електронну адресу zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.zp.ua

Поставте своє запитання юристу в контактному центрі системи БПД за номером 0-800-213-103. Для з’єднання з оператором у голосовому меню потрібно натиснути 3. Якщо ви перебуваєте за кордоном та потребуєте правової підтримки щодо українського законодавства — телефонуйте до контакт-центру системи БПД за номером +380 44 363 10 41 для дзвінків з-за кордону, (вартість дзвінка за тарифами оператора) або безкоштовно з Telegram https://t.me/+380677213103. Контакт-центр працює щодня — пн-пт з 8:00 до 19:00, сб-нд з 9:00 до 18:00 за київським часом.