назад

Бюро правової допомоги: інформування населення про право на БПД

gol

Головний спеціаліст Гощанського бюро правової допомоги Вадим Гупалюк взяв участь у семінарі для безробітних громадян районного центру зайнятості з числа учасників бойових дій та малозабезпечених.


Під час заходу фахівець бюро розповів про систему безоплатної правової допомоги, надав роз’яснення щодо понять безоплатної первинної та вторинної правової допомог, поінформував про роботу та послуги бюро. Після завершення семінару відбувся прийом громадян.


Керівник Гощанського бюро правової допомоги Сергій Дубич провів у приміщенні Тучинської сільської ради мобільний пункт консультування. У рамках прийому громадян мешканці сільради отримали кваліфіковані консультації та роз’яснення з питань надання житлових субсидій, переоформлення земельного паю, порядку спадкування майна за заповітом та законом, порядку надання безоплатної вторинної правової допомоги.


Окрім того, Сергій Дубич зустрівся з головою Тучинської сільської ради Володимиром Кирильчуком. В ході зустрічі керівник бюро поінформував працівників органу місцевого самоврядування про відкриття та діяльність Гощанського бюро правової допомоги, його функції та завдання, а також обговорив питання подальшої співпраці. Також питання подальшої співпраці фахівець бюро обговорив із директором Тучинського геріатричного пансіонату, завідуючим Тучинською амбулаторією та директором Тучинської спеціалізованої школи інтернату І-ІІІ ступенів.


Тим часом керівник Костопільського бюро правової допомоги Мар’яна Шамбір провела робочу зустріч з колективом відділу державної виконавчої служби Костопільського районного управління юстиції. Мета візиту – ознайомити державних виконавців з роботою бюро, категорією осіб, що мають право на БВПД та надати працівникам Відділу державної виконавчої служби інформаційні буклети.


1


Також керівник бюро взяла участь у круглому столі під назвою «Година запитань та відповідей». Захід відбувся у форматі діалогу, присутні мали можливість задати питання та отримати на них відповідь від представників управлінь, організацій та закладів, які тісно співпрацюють із учасниками АТО. Керівник Костопільського бюро правової допомоги розповіла присутнім про внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.


Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.


Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.


Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.


Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.


Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.


Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.


Рівненське бюро правової допомоги: м. Рівне, вул. Соборна, 195, (0362) 68-40-05.