назад

Налагодження співпраці з Золотоніською міською радою

23 січня 2017 року відбулась робоча зустріч директора Золотоніського місцевого центру з надання БВПД Сергія Бруса з міським головою міста Золотоноша Віталієм Войцехівським.

В робочій зустрічі взяли участь начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Тетяна Жалобна, заступник міського голови Світлана Суддя та керуюча справами виконавчого комітету Золотоніської міської ради Оксана Тітаренко.

В ході зустрічі Сергій Брус проінформував представників Золотоніської міської ради про систему безоплатної правової допомоги, її переваги, позитивні результати. Директором МЦ були озвучені головна мета, функції та завдання, що стоять перед місцевим центром.

Окрема увага була приділена питанням надання первинної та вторинної правової допомоги, категоріям громадян, які підпадають під ці види правової допомоги, та обговорено важливе питання щодо прийняття Програми безоплатної правової допомоги населенню м. Золотоноша, проект якої Золотоніський МЦ планує подати на розгляд депутатам міськради в квітні.

Було досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці та координації зусиль, спрямованих на сприяння надання якісної первинної та вторинної безоплатної правової допомоги жителям громади, а також про розміщення інформаційних матеріалів про проведені заходи МЦ, зміни в чинному законодавстві, успішні справи адвокатів системи БПД на офіційному веб-сайті Золотоніськрої міської ради та відеоролику про діяльність Золотоніського МЦ на лед-екрані у центрі міста Золотоноша.

Цього ж дня, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Тетяна Жалобна на базі Золотоніської міської ради провела тренінг для посадових осіб на тему: “Організація системи безоплатної правової допомоги для територіальної громади”. В ході заходу учасники обмінялися ідеями та думками щодо посилення правової спроможності територіальної громади та щодо практичних спільних кроків у цьому напрямку між усіма провайдерами правової допомоги та органом місцевого самоврядування.