назад

Учасники семінару отримали відповіді на запитання щодо змін в законодавстві

Sum 170126 025 січня  в приміщенні Краснопільського районного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар із загальних питань зайнятості  населення та стану ринку праці, в якому прийняв участь керівник відділу «Краснопільського бюро правової допомоги» Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій КУЦЕРЕНКО. На семінарі були обговорені питання трудового законодавства щодо підстав звільнення працівників, порядку отримання статусу безробітного.

В свою чергу, Сергій Юрійович повідомив учасникам про те, що в разі незаконних дій роботодавців вони можуть отримати безоплатну первинну  правову допомогу в бюро, а вразлива категорія громадян ще й вторинну правову допомогу ( доступ до правосуддя).  Були надані  відповіді учасникам семінару з питань щодо змін в законодавстві про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Керівник бюро зазначив, що з 5 січня 2017 року доступ до безоплатної  вторинної правової допомоги отримали внутрішньо переміщені особи.     Учасники бойових дій можуть звертатися для отримання вторинної правової допомоги не тільки з соціальних питань, а з будь-яких інших правових питань. 

Sum 170126 1

         Крім того, змінилися критерії щодо визначення такої вразливої категорії людей, як малозабезпечені. Вже не потрібно подавати документи про доходи всіх членів сім’ї таких осіб, а достатньо довідки про доходи тільки клієнта, що звернувся. Критерій визначеності малозабезпеченості для надання вторинної правової допомоги становить два прожиткових мінімуму. Також, керівник прозвітував про діяльність бюро за вересень-грудень 2016 року.    Акцентував увагу на те, що більшість клієнтів звернулося до бюро з соціальних, спадкових сімейних, земельних, житлових, інших цивільних правових питань. Серед учасників семінару були розповсюджені  контактні дані бюро та центру, роздаткова інформаційна література.