назад

Бюро правової допомоги консультують громадян на місцях, у дистанційних пунктах та на дому

14.06.2017 - priom 6З 1 вересня 2016 року у у Житомирській області запрацювало 19 бюро правової допомоги, мета яких, у першу чергу, посилювати правову спроможність громадян та допомагати вирішити проблемні питання у досудовий спосіб. За минулий рік та станом на 14 червня 2017 року фахівці Центрів та бюро правової допомоги проконсультували 11 780 громадян, із них 1 969 написали письмову заяву про надання безоплатної вторинної правової допомоги та отримали адвоката за рахунок держави.

Фахівці Чуднівського бюро правової допомоги провели виїзний прийом для усіх громадян у приміщенні Чуднівської районної бібліотеки. Під час прийому громадян консультували з питань соціального забезпечення, сімейного та житлового права, зокрема: соціальна допомога по безробіттю; розлучення та розподіл майна; виселення з житлового будинку.

Начальник Ружинського бюро правової допомоги Вадим Кулибаба спільно з працівниками Центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ружинської районної державної адміністрації провели виїзний прийом громадян у селі Березянка. Того ж дня провели правопросвітницьку бесіду з метою проінформувати про діяльність центрів правової допомоги та бюро з персоналом дитячого садочка та ФАПу.

14.06.2017 - priom 14
14.06.2017 - priom 15

Начальник Романівського бюро правової допомоги Світлана Крижанівська провела виїзний прийом громадян у Врублівській сільській раді Романівського району. За правовою допомогою зверталися громадяни з питань, які стосувались земельного, трудового законодавства та соціального забезпечення. Працівників сільської ради та селян також проінформували про діяльність бюро та надали методичні рекомендації.

14.06.2017 - priom 12

Начальник Андрушівського бюро правової допомоги Катерина Кривошей провела виїзний прийом громадян у Червоненській об`єднаній територіальній громаді. Під час прийому громадяни отримати консультації, які були надані їм у повному обсязі. Під час спілкування відвідувачам роздавалися буклети з питань вторинної правової допомоги населенню. Того ж дня фахівці бюро провели виїзний прийом громадян на базі Червоненської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

14.06.2017 - priom 5

Начальник Любарського бюро правової допомоги Олена Зубко провела інформаційно-просвітницьку бесіду з персоналом у Любарській центральній районній лікарні Житомирської обласної ради. Під час бесіди громадянам надали роз’яснення щодо змін у законодавстві про безоплатну правову допомогу та можливість звернутись до бюро для складання позовів про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів, розірвання шлюбу тощо.

14.06.2017 - priom 10

Начальник Народицького бюро правової допомоги Ірина Завацька відвідала за місцем проживання пенсіонерку, яка проживає в смт. Народичі та надала їй адресну безоплатну правову допомогу. Жінка є інвалідом війни, а отже за станом здоров`я не може самостійно дістатися до бюро правової допомоги. Під час візиту фахівець бюро вислухала жінку та надала юридичну консультацію. Серед питань, які також турбували пенсіонерку були питання соціального забезпечення та спадкового права.

14.06.2017 - priom 11

Працівники Хорошівського бюро правової допомоги провели ряд виїзних консультацій для одиноких, престарілих громадян, які проживають в будинках-інтернатах та є підопічними Територіального центру соціальної допомоги. Переважно одиноких громадян інформували про можливість звернутися до Хорошівського бюро за правовою допомогою проконсультуватися, або ж за потреби отримати адвоката від держави для захисту своїх прав. Були й громадяни, яких під час виїзного прийому проконсультувала фахівець бюро з питань, що стосувалися переоформлення земельних паїв.

Також фахівці Хорошівського бюро правової допомоги провели консультування в дистанційному пункті доступу до БПД у приміщенні державної служби зайнятості. В години прийому зверталися громадяни Хорошівського району з питань спадкового та трудового права. Цього ж дня працівники Хорошівського бюро правової допомоги провели вуличне інформування серед населення смт. Хорошів.

14.06.2017 - priom 6
14.06.2017 - priom 7
14.06.2017 - priom 4

Довідково:
Андрушівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Андрушівка, пл. Т. Г. Шевченка, 1, тел.:(04136) 2-10-77
Любарське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Любар, вул. Миру (Кірова), 20, тел.:(04147) 2-10-62
Романівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Романів, вул. Лялевича, 2, тел.:(04146) 2-29-13
Ружинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Ружин, вул. Бурди, 23, тел.:(04138) 3-11-70
Чуднівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 132, тел.:(04139) 2-12-93
Народицьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Народичі, вул. Визволителів, 80, тел.:(04140) 2-16-41
Хорошівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Хорошів, вул. Незалежності, 4, тел.:(04145) 3-36-59