назад

Люди з обмеженими моживостями – рівні члени суспільства

Foto 1Проблема підтримки інвалідів для України є дуже гострою, адже чимало громадян нашої держави мають обмежені фізичні можливості. Але головне, як говорять самі інваліди, громаді треба з розумінням ставитися до людей з обмеженими можливостями, їх не треба жаліти, адже вони, як і всі, – рівні члени суспільства.

       Навесні цього року до відділу «Чернігівське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання БВПД звернувся інвалід ІІ групи, який знаходився в Комунальній установі «Чернігівський психоневрологічний інтернат» Запорізької обласної ради (КУ «Чернігівський ПНІ» ЗОР).

       Чоловік звернувся до установи системи БПД за допомогою у сприянні його переведення до іншого лікувального закладу – Комунальної установи «Преславський психоневрологічний інтернат» Запорізької обласної ради (КУ «Преславський ПНІ» ЗОР), оскільки на його неодноразові звернення до Департаменту соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації не було ніякого реагування.

       Фахівці Чернігівського бюро правової допомоги з’ясували, що Департаментом соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації було порушено строки розгляду звернень громадян, передбачені Законом України «Про звернення громадян».

Начальником відділу «Чернігівське бюро правової допомоги» Бердянського МЦ Оленою Пушкарь було складено та подано звернення на ім’я директора Департаменту соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації з проханням розглянути звернення громадянина, який перебуває в КУ «Чернігівський ПНІ» ЗОР про переведення його до КУ «Преславський ПНІ» ЗОР. Також у зверненні було наголошено щодо порушення строків розгляду попередніх звернень та вказано, що відповідно до ч. 3 ст. 20 ЗУ «Про звернення громадян», звернення громадян, які мають встановлені законом пільг, розглядаються у першочерговому порядку.

       На дане звернення Департамент соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації швидко відреагував та надав відповідь з роз’ясненням щодо алгоритму дій та необхідного пакету документів для переведення.

       За сприянням депутата однієї зі сільських рад, документи були укомплектовані у найкоротший термін та було здійснено довгоочікуване переведення громадянина із КУ «Чернігівський ПНІ» ЗОР до КУ «Преславський ПНІ» ЗОР.

       14 червня 2017 року до бюро завітала колишній депутат Ільїнської сільської ради Наталя Коваль, а наразі активна мешканка новоствореної територіальної громади,що опікувалася чоловіком, зі словами подяки від клієнта у сприянні щодо вирішення його проблеми.

      Таким чином, фахівці Чернігівське бюро правової допомоги своїми діями довело, що співпрацюючи разом із представникам органів місцевого самоврядування, об’єднаної територіальної громади можливо вирішити більшість, хоч і невеличких, але таких важливих для кожного із громадян, нагальних проблем.

       Нагадуємо, що відділ «Чернігівське бюро правової допомоги» Бердянського МЦ з надання БВПД знаходиться за адресою: Запорізька область, смт Чернігівка, вул. Соборна, буд.448, телефон: (06140) 9-11-97.