назад

Дискримінація в наш час – це повернення у минуле

duskruminacia v nash chas 1Як стверджують більшість правозахисників: дискримінація в Україні – справжня проблема, яка може торкнутися кожного, незалежно від статі, віку чи стану здоров’я. 

        Саме тому, 14 червня 2017 року, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання БВПД Вікторія Донцова провела правопросвітницький захід для студентів першого курсу Бердянського економіко-гуманітарного коледжу Бердянського державного педагогічного університету на тему: «Дискримінація в наш час».

       Фахівець Бердянського МЦ повідала студентам виключний перелік форм дискримінації в Україні, навела зрозумілі приклади, а окрему увагу приділила найпоширенішим  видам – ейджизму та ґендерній нерівності.

       В свою чергу учні, приємно здивували своїм знанням з зазначеної теми, наводили свої приклади та активно брали участь у дискусіях.

       duskruminacia v nash chas 3Під час заходу студентам також були роз’ясненні нюанси отримання безоплатної правової допомоги та роздані інформацій брошури системи БПД. А оскільки більшість дітей приїхали навчатися до міста Бердянська з інших районів, Вікторія розповіла про існування бюро правової допомоги та можливості отримання правової допомоги завдяки Skype.

       Окрім теми дискримінації, Вікторія Донцова торкнулася важливої проблему насилля в сім`ї, навела дані статистики по Україні та провела анонімне анкетування студентів.  Фахівець місцевого центру  наголосила, що кожен може стати жертвою насилля і закликала не мовчати, а завжди звертатись за допомогою. Під кінець заходу Вікторія Донцова презентувала та передала на баланс бібліотеки коледжу збірку «ПРОти НАСильства».

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, (095) 020-99-18, (096) 007-99-09,

ел. пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua,

скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).