назад

20170614 112048Наразі у Запорізькій області триває акція «Декада служби зайнятості для військовослужбовців». Акція передбачає проведення заходів, що спрямовані на покращення якості надання соціальних послуг військовослужбовцям, в тому числі тим, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, особам, звільненим з військової служби без права на пенсію, членам їх сімей, підвищення рівня інформованості військовослужбовців, які плануються до звільнення зі Збройних Сил України.

       У рамках співпраці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областей та Запорізького обласного центру зайнятості представники РЦ прийняли участь у ярмарці вакансій щодо працевлаштування за професією «військовослужбовець» за контрактною службою у Збройних Силах України, яка відбулася 14 червня поточного року.

       Серед учасників ярмарку були безробітні мешканці Запорізької області, демобілізовані учасники АТО та колишні військовослужбовці.

       Інформацію щодо контрактної служби у Збройних Силах України і стосовно соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей надали представники Запорізького обласного військового комісаріату. Представники військових частин та бойових бригад, а саме танкової, десантно-штурмової та механізованої, інформували щодо навчання та самої служби, обов’язків та завдань, які покладені на них, забезпечення та пільги тощо.

     20170614 112614 Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Володимир Антонцев поінформував усіх учасників заходу щодо можливості отримання безоплатної правової допомоги, а саме отримання правових консультацій, роз’яснень законодавства, підготовка скарг та звернень тощо у місцевих центрах з надання БВПД і бюро правової допомоги, й наголосив на тому, що учасники бойових дій, згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу», мають право вирішувати свої правові питання за допомогою адвоката, послуги якого відшкодовує держава.

       Після закінчення ярмарку вакансій розпочав свою роботу мобільний консультативний пункт, адже питання правового характеру виникли у багатьох учасників заходу. Невідкладно отримати відповідь на свої запитання виявили бажання колишні військовослужбовці, учасники Антитерористичної операції, представники військомату та, можливо, майбутні «контрактники».20170614 120511

       Кожному з присутніх було роздано буклети та листівки з інформацією щодо безоплатної правової допомоги, її видів, суб’єктів надання та переліком категорій осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, з контактними даними Регіонального та місцевих центрів та бюро правової допомоги. А представникам військових частин та бойових бригад було передано інформаційні матеріали з актуальних питань: «Пільги учасникам бойових дій та особам прирівняним до них», «Укладання та припинення контрактів військовими під час АТО», «Забезпечення учасників бойових дій ліками та лікарськими засобами», «Дії позичальника мобілізованого та учасника АТО, який має забов’язання по кредиту», «Реалізація права учасників АТО на землю та житло» для розповсюдження серед військовослужбовців.

Для отримання безоплатної правової допомоги звертайтеся за адресами:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях:

Запорізька область:

– адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8-й поверх

– телефон: (061) 224-44-50

Донецька область:

– адреса: м. Маріуполь, вул. Зелiнського, 27а

– телефон: (099) 768-25-67

– е:mail:  office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103