назад

Бюро правової допомоги проводять правороз’яснювальну роботу серед осіб, які стоять на обліку в центрах зайнятості

19.06.2017 - SZ B 1На виконання Меморандуму про співробітництво та взаємодію між Державною службою зайнятості (Центральним апаратом) та Координаційним центром з надання правової допомоги від 1 листопада 2016 року, спільно з місцевими центрами зайнятості фахівці центрів правової допомоги Житомирської області відкривають мобільні консультаційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги, проводять лекції, семінари, які стосуються легальної зайнятості, попередження трудової міграції, доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які стоять на обліку в районних центрах зайнятості.

6 червня у Любарському районному центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар для військовослужбовців та учасників АТО. У семінарі взяли участь начальник Любарського бюро правової допомоги Олена Зубко, представник Любарського управління праці та соціального захисту населення, військовий комісар районного військового комісаріату та учасники АТО, які перебувають на обліку в районному центрі зайнятості, як безробітні.

19.06.2017 - SZ B 1

Під час свого виступу начальник Любарського бюро правової допомоги ознайомила присутніх про права та гарантії соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей, реалізації права на землю та житло, пільги учасникам бойових дій та особам прирівняним до них, про дії незаконно звільнених учасників АТО. Як запевнила начальник Любарського бюро, подібні правопросвітницькі заходи на базі центрів зайнятості якнайкраще сприяють прискоренню працевлаштування осіб та всебічному ознайомленню їх прав та можливостей.

8 червня фахівці Чуднівського бюро правової допомоги Інна Циганок та Неля Осаулюк із метою підвищення правової спроможності та правових можливостей населення в Чуднівському районному центрі зайнятості провели семінар для осіб із інвалідністю на тему: «Легальна зайнятість». Того ж дня провели прийом громадян. Переважно люди зверталися за консультаціями з питань спадкового, сімейного, земельного та трудового права, зокрема: поновлення строків для прийняття спадщини; встановлення меж земельної ділянки; заборгованість по виплаті заробітної плати.

19.06.2017 - SZ B 3

У Романівському районі продовжується проведення Романівським районним центром зайнятості інформаційно-просвітницьких заходів під назвою «Квиток до успіху». Відтак, 19 червня Романівський районний центр зайнятості здійснив виїзну акцію в Центральному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції. Фахівець з профорієнтації Романівського РЦЗ Олена Прудеус спільно з начальником бюро правової допомоги Світланою Крижанівською під керівництвом начальника Романівського районного сектору з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації майора внутрішньої служби Олени Зілінської провели спільний захід для осіб, що відбувають умовний термін засудження.

19.06.2017 - SZ B 2

Довідково:
Любарське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Любар, вул. Миру (Кірова), 20, тел.:(04147) 2-10-62
Романівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Романів, вул. Лялевича, 2, тел.:(04146) 2-29-13
Чуднівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 132, тел.:(04139) 2-12-93