назад

У Глухівському міськрайонному центрі зайнятості проведено семінар для безробітних

ShM 2017 06 16 Seminar Centr zanyatosti 116 червня 2017  року   начальником  Глухівського бюро правової допомоги   Богданом Балицьким було взято  участь в  семінарі для безробітних, які перебувають на обліку у Глухівському міськрайонному центрі зайнятості на тему: «Працевлаштування  громадян України за кордоном».

Під час семінару начальник Глухівського бюро правової допомоги Богдан Балицький наголосив, що за Конституцією України, кожен має право на працю, що включає можливість заробляти на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Для реалізації цього принципу громадяни України мають право, зокрема, укладати трудові договори з іноземними наймачами як на території України, так і за кордоном. Зовнішня трудова міграція характерна для України і вона має різноспрямований характер – схід/захід. Число українських громадян, які постійно працюють за межами України, постійно зростає. При цьому, держава намагається приймати відповідні заходи щодо захисту своїх громадян, тому що дискримінація громадян України, що працюють за кордоном – доведений факт. Одними з основних причин трудової міграції є безробіття та низький рівень доходів.

«Дії держави у відповідній сфері мають бути спрямовані передусім на створення умов для скорочення виїзду заробітчан за кордон, захист прав громадян, які працюють за кордоном, забезпечення сприятливіших можливостей їхнього працевлаштування у зарубіжних країнах та заохочення повернення мігрантів на Батьківщину шляхом максимального використання результатів трудової міграції в інтересах розвитку», – зазначив керівник Глухівського бюро правової допомоги.

ShM 2017 06 16 Seminar Centr zanyatosti 2

 

Після семінару для відвідувачів центру зайнятості була проведена правопросвітницька діяльність щодо права громадян на отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги в Глухівському бюро правової допомоги.

В рамках семінару було проінформовано  відвідувачів щодо основних правил виїзду   з України по безвізовому режиму.

 Учасники заходу отримали інформаційні матеріали про систему безоплатної правової допомоги в Україні, виготовлені Координаційним центром, інформаційні буклети розроблені працівниками Глухівського бюро правової допомоги з інформацією про правові послуги, що надає бюро та контактними даними та пам’ятки  для осіб, які бажають виїхати з України за правилами безвізового режиму.

 

Для отримання безоплатної правової допомоги просимо звертатися у Глухівське бюро правової допомоги: м. Глухів, вул. Шевченка, 4, тел. (05444 7-07-20)