назад

Бюро правової допомоги у вересні виповнюється 3 роки!

     Понад 14 тисяч жителів Буковини отримали безоплатну правову допомогу, зокрема консультації та роз’яснення з питань правового характеру,  завдяки роботі бюро правової допомоги. Вони дізнались, як діяти, аби відстояти свої права. Вперше такі точки доступу до безоплатної правової допомоги  запрацювали 1 вересня 2016 року. Впровадження розгалуженої мережі бюро парової допомоги відбулося задля того, щоб створити рівні можливості доступу людей до права і правосуддя.

 

«Бюро правової допомоги – це підрозділи державних установ, що об’єднують всеукраїнську мережу юристів, готових надавати правову допомогу, захищати законні інтереси громадян, – розповів директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну.  – У них кожен може отримати правову інформацію та консультації, а найбільш соціально незахищені люди – і правову допомогу в суді».

На сьогодні у Чернівецькій області функціонують 11 бюро правової допомоги (Чернівецьке, Герцаївське, Глибоцьке, Заставнівське, Кіцманське, Новоселицьке, Сторожинецьке, Новодністровське, Сокирянське, Хотинське, Путильське бюро правової допомоги).

Які послуги можна отримати у бюро?

 

Клієнти бюро можуть отримати безоплатну первинну правову допомогу, яка включає:

·        надання правової інформації;

·        надання консультацій і роз’яснень з правових питань;

·        складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних);

·        надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

 

Безоплатна вторинна правова допомога – вид державної гарантії включає захист від обвинувачення та представництво у суді соціально вразливих категорій громадян (перелік яких визначено у статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Окрім того, це також складення процесуальних документів.

 

Нагадуємо, що усі послуги бюро правової допомоги безоплатні для наших клієнтів!