назад

Юристи системи БПД на Житомирщині пройшли тренінг, щоб краще допомагати постраждалим від торгівлі людьми

Юристи Коростенського та Овруцького бюро правничої допомоги взяли участь у тренінгу щодо впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи з протидії торгівлі людьми в Житомирській області.

На прикладах розглянули шляхи потрапляння в ситуації торгівлі людьми, ознайомились з алгоритмом дій у разі виявлення постраждалих від торгівлі людьми та морально-етичними принципами роботи з постраждалими, вивчали законодавство України щодо протидії торгівлі людьми.

Також обговорили можливі алгоритми перенаправлення постраждалих від торгівлі людьми до системи БПД з фахівцями Управління праці та соціального захисту населення та Управління соціальної політики, служби в справах дітей, психологами освітніх закладів Коростеня та Овруча, представниками міського центру соціальної служби, прокуратури та міського центру зайнятості.

Тренінг проведений в межах проєкту Жіночого інформаційно-консультативного центру за підтримки Агенції США з міжнародного розвитку та представництва МОМ в Україні з метою запобігання торгівлі людьми, виявлення людей, які будуть, або були втягнуті в злочинну схему торгівлі людьми та постраждали від цього злочину.

Довідково. Люди, що постраждали від торгівлі людьми мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу, зокрема на допомогу із зверненням до суду, для захисту їхніх порушених прав.