назад

Через наркотики – за ґрати

73-1«Права і свободи громадянина в Україні» та «Адміністративна і кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотичних речовин». Лекцію, яка поєднала обидві ці теми, з нагоди Всеукраїнського тижня права 5 грудня 2017 року для студентів Чернівецького торговельно – економічного інституту КНТЕУ провела фахівець Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернівецькій області.

Під різними приводами наркоторговцям вдається знаходити все нових і нових покупців. Ті, хто вирішує вперше в житті спробувати наркотичну речовину, потрапляють у постійну залежність. Необхідність отримати чергову дозу штовхає наркозалежного на брехню, насилля, грабежі і, навіть, вбивства. Яка може очікувати відповідальність за виготовлення, зберігання та перевезення психотропних речовин? Про це студенти першого та другого курсів дізнались під час лекції на тему: «Адміністративна та кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотичних речовин». «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, караються штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк», – розповіла присутнім начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Довганюк. Фахівець системи безоплатної правової допомоги наголосила, що через наркотики можна потрапити за ґрати: «Позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років караються дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені із залученням неповнолітнього, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах».

73-2

З нагоди Всеукраїнського тижня права 11 грудня 2017 року фахівець Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернівецькій області Ірина Довганюк також провела правопросвітницький захід для засуджених осіб, які перебувають у Чернівецькому слідчому ізоляторі тимчасового тримання. Вона поінформувала про право на безоплатну вторинну правову допомогу, відповіла на запитання, які цікавили присутніх.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).