назад

Чергове засідання Житомирської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради: нагородження найкращих та правова освіта населення

03.03.2017 - zasidanie 92 березня під головуванням першого заступника голови Житомирської обласної ради Сергія Крамаренка відбулося перше у нинішньому році засідання Житомирської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення (далі – МКМР). У центрі уваги – правова освіта населення області.

На початку засідання в.о. начальника відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції, відповідальний секретар обласної МКМР з правової освіти населення Олена Шабінська підсумувала діяльності районних та міських МКМР у 2016 році.

03.03.2017 - zasidanie 8

Згодом відбулося нагородження переможців обласного огляду-конкурсу на кращу організацію діяльності районних та міських МКМР з правової освіти населення у 2016 році.

03.03.2017 - zasidanie 3

Начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, заступник голови обласної МКМР з правової освіти населення Олександр Грабар висвітлив питання проведення у поточному році оглядів-конкурсів на кращу організацію правоосвітньої діяльності та Тижнів правових знань. Не оминув поза увагою очільник ГТУЮ питання щодо затвердження Положення про Житомирську обласну МКМР з правової освіти населення. Після цього відбулося обговорення членами МКМР та прийняття рекомендацій даного питання шляхом голосування.

03.03.2017 - zasidanie 10

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська, демонструючи членам МКМР презентацію, розповіла про надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області.

«У 2013 році Регіональний центр видав 1125 доручень адвокатам для надання БВПД у кримінальних провадженнях, у 2014 році ця цифра зросла до 1257, у 2015 році – 1658, у 2016 було видано 1909. Як бачите, ця цифра зростає з кожним роком», – відмітила Наталія Радушинська.

03.03.2017 - zasidanie 5

Детальніше зупинилася на суб’єктах права на безоплатну вторинну правову допомогу, діяльності місцевих центрів та бюро правової допомоги, їх правопросвітню діяльність, співпрацю з територіальними громадами.

«За рік роботи центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області: провели 135 інформаційно-просвітницьких заходів для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; провели 178 зустрічей з людьми з обмеженими можливостями; провели 57 виїзних правороз’яснювальних лекцій та водночас особистих прийомів у місцях несвободи; організували та провели 100 зустрічей безпосередньо з учасниками АТО; опрацювали 4 842 актів надання БВПД, що були подані адвокатами; розмістили у ЗМІ 374 інформаційних матеріалів з питань надання БВПД; надали 693 клієнтам доступ до електронних сервісів Мін’юсту», – констатувала заступник директора Регіонального центру з надання БВПД Наталія Радушинська.

03.03.2017 - zasidanie 1
03.03.2017 - zasidanie 2

Членів МКМР найбільше зацікавив алгоритм дій фахівці центрів правової допомоги та бюро у разі звернення громадян, виїзні консультування на базі мобільних пунктів та сільських, селищних рад, категорії осіб, які мають право на БВПД.

У своєму виступі керуючий справами Корольовського райвиконкому – голова Корольовської районної МКМР з правової освіти населення Петро Чеховський порушив питання про стан організації та надання безоплатної первинної правової допомоги у Корольовському районі м. Житомира, організацію роботи Корольовської районної МКМР м. Житомира.

За завершення засідання перший заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко подякував присутнім за плідну та ефективну роботу задля сприяння поліпшення правової освіти населення Житомирської області.

03.03.2017 - zasidanie 6

Довідково.

Житомирська обласна міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення (далі – Рада) утворена для забезпечення взаємодії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян, навчальних закладів та закладів культури, наукових установ, видавничих організацій, ЗМІ у сфері правової освіти населення, а також надання відповідної методичної допомоги на території Житомирської області.