назад

   БартишВІ на сайт Завдяки професійній правовій допомозі директора Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Бартиша суд зобов’язав боржника сплатити кошти – заборгованість та пеню за прострочення сплати аліментів на утримання дітей.

     До центру звернулася жінка, яка розповіла, що у 2003 році розірвала шлюб та має на вихованні двоє дітей (2000 та 2003 років народження). З 2004 року до червня 2014 року разом з доньками проживала в місті Луганськ. Важкі суспільні обставини на Сході України примусили жінку разом із дітьми переїхати. Оселилася жінка у селі Жердя Чемеровецького району Хмельницької області. Про підтвердження факту переїзду, свідчать довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, які видані Управлінням соціального захисту населення Чемеровецької районної державної адміністрації Хмельницької області.

     Представляти інтереси клієнта в суді наказом місцевого центру призначили Валентина Бартиша (довіреність №117 від 21.05.2018 року).

     Директор центру детально вивчив всі обставини справи. У позовній заяві юрист зазначив, що єдиним джерелом доходу сім’ї є адресна допомога відповідно до Постанови КМУ № 505 ВІД 01.10.2014 року «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг», проте цього недостатньо для повноцінного розвитку кожної дитини. Окрім того нагадав, що згідно з рішенням Чемеровецького суду Хмельницької області від 27 лютого 2003 року стягнуто аліменти у розмірі 1/3 частини з усіх видів доходу щомісячно, починаючи з 20.02.2003 р. і до досягнення дітьми повноліття. Однак, згідно підтверджуючих документів станом на 01.05.2018 року за боржником рахується заборгованість по сплаті аліментів 112 255 (сто дванадцять тисяч двісті п’ятдесят п’ять) грн. 80 коп. Вказав, що позивачка яка є матір’ю двох дітей на законних підставах просить суд стягнути з відповідача перш за все заборгованість по сплаті аліментів та пеню за прострочення сплати аліментів.

     Суд, вивчивши всі матеріали справи, належні докази та аргументацію представника позивача, беручи до уваги зміни до Сімейного кодексу України (ч.1 ст. 196) вирішив позов задовольнити та стягнути з відповідача заборгованість по сплаті аліментів у сумі 112 255 (сто дванадцять тисяч двісті п’ятдесят п’ять) грн. 80 коп., та пеню за прострочення сплати аліментів в сумі складає 40 273 (сорок тисяч двісті сімдесят три) грн.. 10 коп.

      Рішення набрало законної сили 31.10.2018 року.

*   *   *

     Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, нагадаємо, що вразливим категоріям громадян держава гарантує безоплатну вторинну правову допомогу. Щоб отримати таку допомогу, необхідно звернутися до місцевого центру  з надання БВПД або у бюро правової допомоги

     Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Хмельницький, Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Деражнянський, Летичівський, Старосинявський, Ярмолинецький райони там. Хмельницький). Адреса: м. Хмельницький, вул. Соборна, буд. 75, 2 поверх. Тел. 0382 65-77-88.

     Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування Кам’янець-Подільський, Дунаєвецький, Новоушицький, Чемеровецький райони та м. Кам’янець-Подільський). Адреса: м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, буд. 44. Тел. 03849 5-01-59.

     Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Старокостянтинівський, Красилівський, Теофіпольський райони та м. Старокостянтинів). Адреса: м. Старокостянтинів, вул. Миру, буд. 1/2, 1 поверх. Тел. 03854 4-54-75. 

     Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Шепетівський, Білогірський, Ізяславський, Полонський, Славутський райони та міста Шепетівка, Нетішин і Славута. Адреса: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 44. Тел. 03840 4-00-15. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.