назад

Дайджест заходів бюро правової допомоги за 11-12 жовтня 2016 року

11102016Chorol11 жовтня 2016 року відбулася робоча зустріч керівника Хорольського бюро Юлії Барило з начальником відділу  – державним адміністратором центру надання адміністративних послуг Хорольської райдержадміністрації Тищенко Аліною. Під час зустрічі було обговорено питання щодо роботи, завдань та функцій бюро.

11 жовтня 2016 року в Чорнухинському районному центрі зайнятості за участю заступника начальника відділу Чорнухинського бюро правової допомоги Юлією Борсук проведено семінар для тимчасово безробітних на тему: “Право на безоплатну правову допомогу”. У ході семінару Юлія Борсук ознайомила з системою безоплатної первинної та вторинної допомоги, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів державного бюджету України, розповіла, за який час можна отримати допомогу, звернувшись по телефону гарячої лінії по кримінальним питанням. 111020164rn4 Крім того, цього ж дня,  організовано робочу зустріч із директором Чорнухинського районного центру зайнятості Тамарою Охріменко.  Сторони домовилися про подальшу співпрацю та проведення інформаційних семінарів на правову тематику, обговорили механізм проведення цих заходів, узагальнили найбільш поширенні питання, з якими  звертаються суб’єкти права на отримання безоплатної правової допомоги.

12 жовтня 2016 року відбулася робоча зустріч керівника Хорольського бюро Юлії Барило з начальником служби у справах дітей райдержадміністрації Надією Вернигорою та завідувачем сектору з питань опіки та піклування служби у справах дітей Хорольської РДА Мариною Загривою. Під час зустрічі було налагоджено співпрацю та обговорено основні завдання та функції бюро.

12102016grebinkaКерівник Гребінківського бюро правової допомоги Вікторія Маковецька 12 жовтня 2016 року провела робочу зустріч із представниками місцевої кримінально-виконавчої інспекції.

У результаті діяльності представників Гребінківського бюро 11 жовтня 2016 року відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Лубенським місцевим центром з надання БВПД та Гребінківським районним відділом кримінально-виконавчої інспекції.

Дана угода є важливим кроком для подальшої співпраці, мета якої спрямована на інформування осіб, що умовно-достроково звільнені від відбування покарання, про їх права та шляхи реалізації цих прав. Адже відтепер  для суб’єктів пробації представниками Гребінківського бюро будуть систематично проводитися семінари на правовому тематику.

12102016PyrjatynСпівпраця з партнерами системи безоплатної правової допомоги є невід’ємною функцією правопросвітницької діяльності бюро, що спрямована на широку і всебічну проінформованість населення міста та району про можливості доступу кожного до БПД. З цією метою працівники Пирятинського бюро правової допомоги проводять семінарські заняття на базі районного центру зайнятості. У середу,  12 жовтня, керівник Пирятинського бюро Володимир Орел розповів присутнім про роботу системи безоплатної правової допомоги, її можливості, переваги, створення установ, що надають таку допомогу. Відвідувачі семінару цікавилися, з яких галузей права вони можуть отримати юридичні консультації, у чому відмінність первинної та вторинної правової допомоги, а також як громадянин може отримати безоплатну правову допомогу в кримінальних справах тощо.

Всім присутнім працівники Пирятинського бюро правової допомоги роздали інформаційні листівки, де зазначено адресу установи (м. Пирятин, вул. Соборна, 41, 1 пов., тел. 3-22-54), аккаунт скайп-зв’язку Лубенського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги (lubnybpd), а також єдиний Всеукраїнський номер «гарячої лінії» Безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103.

121020164rn1 zystr12  жовтня 2016 року здійснено виїзний прийом заступника начальника відділу “Чорнухинське бюро правової допомоги” Юлії Борсук в с. Кізлівка, у ході якого проведено зустріч із секретарем Кізлівської сільської ради Ольгою Мокієнко. Під час  зустрічі заступником начальника відділу “Чорнухинське бюро правової допомоги”  надано методичні матеріали, поінформовано про роботу відділу та укладено домовленість про подальшу співпрацю. 12 жовтня 2016 року заступник начальника відділу Юлія Борсук зустрілася з начальником відділу Держгеокадастру у Чорнухинському районі Вячеславом Антоненко та  обговорила питання надання безоплатної правової допомоги громадянам, забезпечення первинної та вторинної безоплатної правової допомоги та можливість подальшої співпраці.