назад

Правова інформація та консультації для окремих категорій осіб

2016 10 20M 119 жовтня 2016 року працівники Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги організували роботу виїзного консультативного пункту на базі Обласної клінічної установи «Чернівецький обласний госпіталь інвалідів Вітчизняної війни» (м. Чернівці, вул. Фастівська 20).



2016 10 20M 2Багато пацієнтів госпіталю — це учасники антитерористичної операції, які потребують, передусім, первинної правової допомоги. Тому організація роботи виїзного консультаційного пункту скерована не лише на інформування про систему безоплатної правової допомоги, але й надання правової інформації та консультацій щодо врегулювання тих чи інших проблемних питань таких осіб як ветерани війни, учасники бойових дій, у тому числі учасники антитерористичної операції, інваліди, члени сімей загиблих у воєнних діях, конфліктах та антитерористичних операціях (у разі порушення їхнього права на пільги та гарантії соціального захисту, передбачені Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”).

Правові консультації надавала начальник відділу правової інформації та консультацій Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Семенюк. Враховуючи стан здоров’я осіб, які перебувають в лікувальній установі, фахівець системи безоплатної правової допомоги регіону проводила консультування безпосередньо у палатах пацієнтів.

Питання, якими переважно цікавились такі особи стосувалися наявності та порядку отримання пільг для ветеранів війни, встановлення опіки та піклування над недієздатними та обмежено дієздатними особами, а також процедура оформлення документів, необхідних для вирішення питання пенсійного забезпечення, влаштування до геріатричного пансіонату тощо.