назад

Працівники бюро правової допомоги надавали безоплатну правову допомогу військовослужбовцям Андрушівського та Любарського районів

20.10.2016 - dopomoha ATOВідтепер, учасникам бойових дій  ще простіше отримати вичерпні відповіді на типові питання стосовно прав, статусу та пільг військовослужбовців. Якщо учасник бойових дій або член родини військовослужбовця потребує юридичної консультації, то він може звернутись за допомогою до фахівців бюро правової допомоги, що успішно працюють у кожному районі.

З метою проконсультувати військовослужбовців головний спеціаліст Андрушівського бюро правової допомоги Катерина Кривошей спільно з членами ГО «Андрушівська спілка ветеранів війни та учасників АТО» взяла участь у військових зборах резервістів. Бійців АТО найбільше цікавило вирішення кола питань, які виникають до та після їх мобілізації, а саме: отримання статусу учасника бойових дій; пільги військовослужбовців та отримання лікарських засобів та безоплатній основі.

Юристи бюро мають змогу надати консультації та допомогу в оформленні документів на отриманні компенсацій, пільг, які встановлені чинним законодавством, а також щодо інших нагальних питань стосовно виконання службових обов’язків військовослужбовців. Учасники АТО за необхідності можуть скористатися послугами адвокатів, що співпрацюють з місцевим центром та здійснюють представництво інтересів учасників АТО в органах влади всіх рівнів та у судах. Жодна з озвучених проблем не залишилась поза увагою.

Активно співпрацюють з громадськими об’єднаннями й фахівці Любарського бюро правової допомоги. Начальник бюро Олена Зубко взяли участь у зборах ГО «Спілка ветеранів афганістану Любарського району» та надала консультації щодо трудових питань, соціального захисту, медичного обслуговування тощо.

«Бюро правової допомоги вже близько двох місяців надають правову допомогу учасникам АТО та їх родинам. А також за потреби виїжджають на місця дислокації військових для надання консультацій у військкоматі, – зауважила начальник Любарського бюро правової допомоги Олена Зубко. – До цих пір ми стикаємося з фактами, коли гарантовані державою соціальні пільги не надаються. Наприклад, маємо багато звернень про те, що відсутня процедура безкоштовного лікування військових та учасників бойових дій. В результаті люди лишаються зі своїми проблемами сам на сам».