назад
27.09.16

Дайджест заходів бюро правової допомоги за 27 вересня 2016 року

SERG26 вересня 2016 року працівниками відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з працівниками Гадяцького районного територіального центру соціального обслуговування населення здійснено виїзд до села Сергіївка Гадяцького району.

Другий полтавський місцевий центр

Громадян поінформовано про мету, цілі та завдання системи безоплатної правової допомоги та надано правові консультації та роз’яснення з питань, що стосуються земельного законодавства та соціального забезпечення.

Сергіївську об’єднану територіальну громаду також поінформовано, що  отримати безкоштовні консультації з правових питань, скористатися електронними сервісами Мін’юсту, а також отримати доступ до безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів у суді) за наявності відповідного права та потреби можна, звернувшись до відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5, тел.: 05354-3-25-05, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).

D 27 0927 вересня 2016 року начальником відділу «Диканське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександром Олійником спільно з начальником Диканського районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Полтавській області Наталією Россохою та начальником Диканського районного ВДВС ГТУЮ у Полтавській області Сергієм Слинько проведено вуличне інформування населення.

Серед мешканців поширювалася інформація про те, що відтепер подати документи для проведення державної реєстрації громадського формування можна не лише до територіального органу Мін’юсту, а й до центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги, де уповноважені працівники здійснять усі необхідні дії щодо прийняття та видачі документів.

Також громадянам повідомлялося про можливість отримати безоплатну правову допомогу в новоствореному Диканському бюро правової допомоги, яке розташоване за адресою: смт. Диканька, вул. Гоголя, 1 (другий поверх).

Mash 27 09 1627 вересня 2016 року заступник начальника відділу «Машівське бюро правової допомоги» Максим Дворовенко провів робочу зустріч з начальником Центру надання адміністративних послуг Машівської районної державної адміністрації Романом Дзюбичем.

Мета зустрічі – ознайомлення присутніх зі змістом та видами безоплатної правової допомоги, категоріями громадян, які мають право на її отримання, порядком надання безоплатної первинної правової допомоги та доступу до вторинної правової допомоги.

Зокрема було зазначено, що право на безоплатні правові консультації мають всі: громадяни України, іноземці, особи без громадянства, переселенці. А найбільш вразливі категорії громадян: малозабезпечені, інваліди,ветерани війни, учасники АТО, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які опинились в складних життєвих обставинах чи постраждали від збройних конфліктів можуть також скористатись послугами адвокатів щодо складення процесуальних документів, представництва інтересів в судах та перед іншими особами. Для громадян всі правові послуги є безкоштовними, послуги адвокатів оплачує держава.

Результатом зустрічі стала попередня домовленість про подальшу співпрацю, зокрема, щодо перенаправлення громадян до бюро правової допомоги та обмін інформаційними матеріалами для покращення роботи з надання якісних правових послуг.

По закінченню зустрічі Максим Дворовенко розмістив на інформаційному стенді та роздав працівникам друковані матеріали з інформацією про послуги, які надає Машівське бюро правової допомоги та порядок їх отримання.

Також, нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу можна звернувшись до бюро правової допомоги з понеділка по п’ятницю з 9-00 до 18-00 за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, або ж за телефоном: (05364) 9-14-11.

Лубенський місцевий центр

M 27 0921 вересня 2016 року керівник Миргородського бюро правової допомоги Людмила Горобець провела робочу зустріч із директором Миргородського районного територіального центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг) Тетяною Смутко. Проінформувала про функції, завдання та повноваження бюро правової допомоги. Учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю та проведення спільних виїздів на територію району зметою консультування мешканців сіл та селищ Миргородського району.

22 вересня 2016 року головний спеціаліст Миргородського бюро правової допомоги Ірина Андрусяк провела виїзний прийом жителів села Черевки Миргородського району. Під час прийому, який здійснювався у приміщенні сільської ради, громадяни мали змогу отримати правові консультації з питань земельного законодавства, питань спадкування та соціального захисту.

OR 27 0922 вересня 2016 року начальник відділу «Оржицьке бюро правової допомоги» Ігор Рожко та головний спеціаліст відділу Юлія Слинько провели робочу зустріч із колективом Управління Пенсійного фонду України в Оржицькому районі.

У ході проведення зустрічі Ігор Рожко проінформував працівників Пенсійного фонду про діяльність бюро правової допомоги, напрямки роботи, суб’єктів надання та отримання безоплатної правової допомоги, завдання, функції бюро. Також було обговорено співпрацю щодо надання консультацій з питань пенсійного забезпечення соціально-незахищених категорій громадян, зокрема інвалідів, учасників бойових дій, дітей-сиріт,тощо.

За підсумками зустрічі досягнуто домовленостей про співпрацю сторін, зокрема щодо направлення громадян до бюро правової допомоги та залишено інформаційні матеріали про роботу бюро. «Надання консультацій та роз’яснень населенню, прийом людей на місцях в селах, роз’яснення прав, якими можна скористатись в особистих інтересах і в стосунках з органами виконавчої влади – це спільні питання Управління Пенсійного фонду в Оржицькому районі та відділу «Оржицьке бюро правової допомоги», які вирішуватимуться в ході майбутньої співпраці, що має на меті зменшення кількості звернень та скарг в центральні органи», – зазначив у своєму виступі Ігор Рожко.

P CZ23 вересня 2016 року в  Пирятинському районному центрі зайнятості  відбувся семінар на тему “Організація діяльності та перспективи функціонування бюро правової допомоги, захист прав та інтересів громадян.

Учасниками семінару стали безробітні, що перебувають на обліку в Центрі зайнятості та знаходяться в процесі пошуку роботи. Керівник Пирятинського бюро правової допомоги Володимир Орел проінформував присутніх про роботу бюро, а також про шляхи реалізації права на безоплатну правову допомогу.

Варто наголосити, що учасники семінару попрацювали досить плідно. Доповідь виступаючих були цікавими і змістовими, кожен мав можливість задати питання та отримати компетентні відповіді.

G sh23 вересня з метою реалізації завдання бюро правової допомоги з правової освіти населення працівник Гребінківського бюро правової допомоги Анастасія Прошкіна провела чергову лекцію на тему «Праця неповнолітніх» для учнів 10-го класу Гребінківської ЗОШ 1-3 ступенів № 2.

Молодь після закінчення навчання обирає роботу, але при цьому рівень знань про права працівника, захист цих прав доволі низький. Наші лекції спрямовані на підвищення рівня обізнаності молоді в цьому напрямку,” – коментує проведений захід Анастасія Прошкіна.