назад

Дайджест заходів Другого полтавського МЦ з надання БВПД

 

Gad shkola31012017Толерантність та нетерпимість

Саме під таким гаслом 31 січня 2017 року відбувся захід для учнів 7 класу у Гадяцькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 4. Зустріч проведено заступником начальника відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» Другого полтавського МЦ з надання БВПД Іриною Калініченко.

Прояв толерантності, співзвучно повазі прав людини. Тобто кожен вільний дотримуватися своїх переконань і має визнавати таке ж право за іншими. Виховання толерантності в учнів має на меті утвердження цінності людської гідності та недоторканності кожної людської особистості. А володіння такими якостями дозволить їм у майбутньому бути успішними в суспільстві та подальшому житті.

Після перегляду тематичного відео школярі висловлювали свої думки, ділились ідеями, обговорювали отриману інформацію та активно брали участь у міні-тренінгах.

 

     Gad krygStil31012017  Поінформований – значить озброєний

31 січня 2017 року відбулося засідання «круглого столу» на базі Гадяцького виробничого управління житлово-комунального господарства з працівниками установи на тему «Нерозголошення персональної інформації».

        Керівником бюро роз’яснено основні норми Закону України «Про захист персональних даних» та повідомлено про недопущення порушень законодавства та заборону розповсюдження персональних даних громадян, які стали відомі під час провадженням підприємством своєї діяльності.

        Окрім того, працівників Гадяцького ВУЖКГ поінформовано про місію, мету та завдання системи безоплатної правової допомоги, повідомлено про види правової допомоги, яку можна отримати безпосередньо у відділі «Гадяцьке бюро правової допомоги» Другого полтавського МЦ з надання БВПД за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5. Додатково присутніх забезпечено відповідними інформаційними матеріалами та буклетами.

        Після заходу Ірина Калініченко провела робочу зустріч з начальником Гадяцького ВУЖКГ Віктором Приходьком, під час якої домовились скооперувати зусилля для підвищення правової обізнаності населення з метою недопущення порушень прав та свобод жителів міста та району.

        Нагадуємо, що кожен, хто потребує правової допомоги має можливість скористатися нашими послугами, а також отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України безпосередньо на прийомі у відділі «Гадяцьке бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Гадяч вул. Шевченка 5, контактний номер телефону (05354) 3-25-05, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).

2polt internatПравопросвітництво в школі-інтернаті

З метою поглиблення правових знань серед учнівської молоді  фахівцями Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з параюристом Артемом Кравцем 01 лютого 2017 року проведено виховний захід для учнів 9-11 класів Полтавської спеціалізованої школи-інтернату № 2 І-ІІІ ступенів Полтавської обласної ради на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх осіб. Права та обов’язки при затриманні». 

Вихованців ознайомлено з поняттям, основними ознаками та видами кримінальної відповідальності неповнолітніх. Учні жваво долучилися до обговорення питання та цікавилися алгоритмом дій при затриманні.

Також проведено інтерактивну гру, учасники якої шукали зв’язок між новими та вже отриманими раніше знаннями права, приймали альтернативні рішення, формували свої власні ідеї та думки, вчилися взаємовиручці та підтримці.

01022017zustrichdukОбговорили напрямки співпраці

01 лютого 2017 року начальник відділу «Диканське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Олійник провів робочу зустріч з начальником Управління праці та соціального захисту населення Диканської районної державної адміністрації Людмилою Фроловою з питання посилення співпраці.

Олександр Олійник розповів про результати роботи бюро, новели законодавства у сфері надання безоплатної правової допомоги та нагадав, що у разі потреби органи державної влади, місцевого самоврядування, установи та організації можуть звертатися до відділу за підтримкою в організації правопросвітницьких заходів і методичною допомогою.

За результатами зустрічі домовилися, що фахівці бюро підготують та проведуть для працівників Управління праці та соціального захисту Диканської РДА семінар з питань запобігання корупційним правопорушенням.

Також працівників управління було забезпечено інформаційними матеріалами щодо функціонування системи безоплатної правової допомоги та електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Після завершення зустрічі всі бажаючі могли отримати безоплатну правову допомогу в рамках мобільного консультаційного пункту.

Нагадуємо, що скористатися послугами Диканського бюро правової допомоги можна звернувшись за адресою: смт. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), контактний номер телефону (05351) 9-73-53, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).

01.02.2017 viyiznij mashМешканці Базилівщинської громади отримали безоплатну правову допомогу

01 лютого 2017 рокуна базі Базилівщинської сільської ради працював виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, в якому взяв участь заступник начальника відділу «Машівське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД Максим Дворовенко.

Цього дня усі бажаючі мали змогу отримати безоплатну первинну правову допомогу, а також оформити звернення щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Громадяни порушували питання щодо вступу в спадщину, визнання права власності на спадкове майно та оформлення субсидії. Працівником бюро надано роз’яснення та консультації відповідно до компетенції, визначені документи, які необхідно подати при зверненні з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Того ж дня Максим Дворовенко провів лекційне заняття для учнів 9-х класів Базилівщинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на тему «Захисти себе від насильства».

Під час лекції основну увагу учнів було зосереджено на визначенні поняття насильства, насильства в сім’ї, видів насильства, виявлення причин та факторів, які впливають на вчинення домашнього насильства, а також вказано органи та установи, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї.

Крім того, працівником бюро під час заняття роз’яснено конституційне право кожного громадянина на безоплатну правову допомогу, порядок його реалізації та систему безоплатної правової допомоги в Україні.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть, звернувшись до відділу«Машівське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД за адресою: с. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).

Shilivka rob zustrich golova 01.02.2017Безоплатна правова допомога на території Шилівської сільської ради

01 лютого 2017 року заступник начальника відділу «Зіньківське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Корнійко провів робочу зустріч з головою Шилівської сільської ради Зіньківського району  Володимиром Сивоконем та надав методичну допомогу щодо удосконалення надання правової допомоги сільській громаді.

В результаті зустрічі досягнуто домовленості щодо облаштування дистанційного пункту доступу до БПД на базі сільської ради. Також обговорено питання підготовки проекту Програми правової освіти населення села Шилівка Зіньківського району, яка буде спрямована на посилення правових можливостей і правової спроможності населення села та на захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя.

Після цього в приміщенні сільської ради за участі фахівця працював виїзний мобільний пункту доступу до БПД, під час якого жителі села отримали правові консультації з питань оформлення опікунства над малолітніми дітьми, оформлення спадщини та порядку реєстрації права власності на нерухоме майно.

Zinkiv Centr zayniatosti 01.02.2017Робота дистанційного пункту доступу до БПД в Зіньківському районному центрі зайнятості

01 лютого 2017 року на базі Зіньківського районного центру зайнятості за участю головного спеціаліста відділу «Зіньківське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД Катерини Суконьки працював дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги.

Громадяни зверталися з питань стягнення заборгованості по зарплаті та порядку зміни реєстрації місця проживання, на які фахівцем бюро надано консультації та роз’яснення відповідно до чинного законодавства.

Окрім того, всі відвідувачі дізнались про основні напрямки роботи та завдання Зіньківського бюро правової допомоги.

Нагадуємо, що кожен, хто потребує правової допомоги має можливість скористатися нашими послугами, а також отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України безпосередньо у відділі «Зіньківське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Зіньків, вул. Воздвиженська, 64, контактний номер телефону (05353) 3-34-74, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).

ATOОбговорили питання надання безоплатної правової допомоги учасникам АТО

01 лютого 2017 року з метою налагодження співпраці та забезпечення реалізації завдань, визначених у рамках Меморандуму про співпрацю між Громадською спілкою «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ» та Координаційним центром з надання правової допомоги,  відбулася робоча зустріч за участі голови Полтавського обласного осередку Громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ» Світлани Даценко, директора Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмили Бубир та начальника відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Андрія Свєшнікова.

Сторони обговорили напрямки співпраці, спрямовані на підвищення рівня правової поінформованості осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції.

В результаті зустрічі досягнуто домовленості щодо об’єднання спільних зусиль в частині інформування учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та інших осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», щодо визначеного законодавством України їх права на безоплатну правову допомогу, реалізації цього права шляхом звернення до центру чи бюро правової допомоги, спільного виявлення проблемних питань, з якими стикаються зазначені категорії осіб.