назад

Де? Як? отримати правову допомогу

OkM 171201 111 грудня, у рамках укладеного Меморандуму про співпрацю між Охтирським центром з надання БВПД та Охтирським міськрайонним центром зайнятості, проведено семінар інформаційної наповненості для безробітних. Захід проводився спеціалістом будинку праці – Олексієм Бейсом та фахівцем Центру правової допомоги Мариною Лапоног.

Присутніх ознайомлено з завданнями і цілями системи безоплатної правової допомоги. Зокрема, Марина Лапоног розповіла про спрощення доступу до неї вразливих, соціально незахищених категорій громадян, зазначених в ст. 14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу” та проінформувала про збільшення від сьогодні прожиткового мінімуму, що береться до уваги при наданні вторинної правової допомоги (призначення   адвоката за рахунок держави). “До 14 років діти можуть звертатися за захистом порушених прав тільки через опікунів/піклувальників, батьків” – додала вона. Також на питання присутніх щодо батьків, які практично не беруть участі у вихованні дитини, не навідуються та не допомагають матеріально, але, незважаючи на це, отримують належну їм від держави соціальну допомогу, – фахівець місцевого центру роз’яснила, що з кожним конкретним фактом невиконання батьківських обов’язків потрібно звертатися перш за все до опікунської ради.

Крім того, у рамках семінару, присутні отримали інформацію про всеукраїнський просвітницький проект Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!», покликаний навчити громадян захищати свої права, а також ознайомити з роботою Он-лайн будинку юстиції та системою безоплатної правової допомоги.

За правовими консультаціями звернулося дві особи з трудовим та соціальним питаннями.

 

Нагадаємо, що на сьогодні у Охтирці діє Охтирський місцевий центр з надання БВПД за адресою: вул. Перемоги, 13; тел. (05446) 4-22-23.