назад

До Міжнародного Дня людей з інвалідністю інформували про їх права

OkM 171201 011 грудня у приміщенні  Тростянецького районного Палацу дітей та юнацтва Тростянецької районної ради Сумської області відбулися урочистості з нагоди Міжнародного Дня людей з інвалідністю.

 

На заході мова йшла  про обов’язок перед людьми з обмеженими можливостями, що потребують захисту. На захід було запрошено і заступника начальника відділу правової інформації та консультацій Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Івана Остриха. Також серед  присутніх були: заступник голови Тростянецької районної державної адміністрації Аліна Шацька, заступник міського голови з питань освіти, культури і туризму, молоді і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення Оксана Заяц, головний лікар Тростянецької ЦРЛ Анатолій Плахтиря, начальник Тростянецького районного центру зайнятості Сергій Деркач, голова Тростянецької районної організації інвалідів Микола Герасименко, начальник управління соціального захисту населення Тростянецької районної державної адміністрації Лариса Басова та інші.

OkM 171201 03

Іваном Острихом були роз’яснені права людей з обмеженими можливостями та їх право на безкоштовну вторинну правову допомогу. Також він проінформував: «Дедалі більше громадян використовують можливість он-лайн консультацій, роз’яснення законодавства чи відповідь на правове питання. Люди отримують правову інформацію, а на прийом приходять вже з повним пакетом документів для оформлення звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги, або йдуть в установи вже пікованими».

Усі бажаючі отримали буклети та візитівки з контактами Охтирського МЦ з надання БВПД:

вул. Перемоги, 13; тел. (05446) 4-22-23

та Тростянецького бюро правової допомоги:

вул. Л. Татаренка, 4; тел. (05458) 6-60-52.