назад

Дітям у формі гри розповіли про їх права

Зош 4 дФахівчиня Вільногірського бюро правової допомоги Наталія Савчук зустрілась з дітьми, які перебувають у літньому таборі при Вільногірській школі. Від правника системи БПД малеча у формі розважальних ігор дізнавалась про власні права.

Діти взяли участь у вікторині та конкурсах «Юридичний буквар», «Інтелектуальний штурм» та «Найкмітливіший». Їм потрібно було відповідати на питання, які хоч і були на тему улюблених казок, але насправді порушували важливі і актуальні проблеми. Наприклад: які дитячі права порушено у казці «Дванадцять місяців»? (право на турботу), яке право дитини порушено в казці «Попелюшка»?(дитина має право на відпочинок, право гратися та веселитися), у якій казці Г.Х. Андерсона порушено право дитини «бути не як всі»? («гидке каченя») та інш.

У конкурсі «Найкмітливіший» дітям було запропоновано визначити вид договору, а саме:

–         ви купуєте в магазині морозиво? (договір купівлі – продажу);

–         ваш знайомий вийняв квартиру на 1- рік? ( договір найму);

–         ви позичили у сусіда 100 гривень? (договір позики);

–         вам бабуся подарувала скутер? (договір дарування) та інше.

Також учні та працівники школи отримали листівки з корисною інформацією від правників системи та дізнались про місцезнаходження та години прийому Вільногірського бюро правової допомоги.

Нагадуємо, що Вільногірське бюро правової допомоги працює за адресою: м. Вільногірськ, вул. Центральна, 43 (2-й поверх). Графік роботи: понеділок-четвер з 8.00 год. до 17.00 год. п’ятниця з 8.00 год. до 16.45 год.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).