назад

Діяльність Вільнянського, Новомиколаївського та Оріхівського бюро правової допомоги за період з 01 вересня по 31 жовтня 2016 року

33Вищезазначені бюро відкрилися 1 вересня 2016 року, і є самостійними відділами Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Їх основними завданнями є:

–  надання безоплатної первинної правової допомоги (правової інформації, консультацій, складення заяв, скарг);

–  забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, надання вторинної правової допомоги;

–  забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України;

–  правопросвітництво у територіальних громадах.

Вільнянське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м.Вільнянськ, пров. Поліграфічний, буд. 10. 11

Фахівці зазначеного відділу з гордістю можуть навести результати своєї роботи, серед яких, кількість осіб, що звернулися за отриманням консультації та роз’яснень під час виїздів мобільних та діяльності дистанційних консультаційних пунктів, яка складає 188 мешканців міста та прилеглих населених пунктів. Надали адресну правову допомогу учасникам бойових дій у зоні АТО, інваліду другої групи з питань отримання земельної ділянки, санітарно-курортного забезпечення.

Було здійснено 5 виїздів для роботи в “мобільних правових офісах”, які функціонували у приміщеннях Вільнянського районного центру зайнятості, Вільнянського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ у Запорізькій області, Вільнянської районної ради.

Фахівці бюро взяли участь у 6 правопросвітницьких заходах, а саме для учнів КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради, для людей з обмеженими можливостями, ветеранів війни, в тому числі, одиноких та громадян похилого віку в КЗ “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)” тощо.

  - Було розміщено інформаційни матеріали щодо порядку надання безоплатної правової допомоги у засобах масової інформації, серед яких стаття у друкованому виданні «Дніпровські вогні», матеріал на офіційному сайті Вільнянської районної державної адміністрації Запорізької області” та відеоролик на Інтернет-відео-ресурсі www.youtube.com «Робота Вільнянського бюро правової допомоги».

Працівники бюро прийняли участь у засіданнях «круглого» столах, семінарах, конференціях та інших заходах з метою інформування щодо порядку та умов надання БПД. Наприклад, семінар-нарад з міськими, селищними, сільськими головами та секретарями місцевих рад Вільнянського району у Вільнянській райдержадміністрації, стажування у Вільнянському районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, стажування на базі Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, навчання щодо виконання функцій з прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань, яке відбулося в Запорізькій філії ДП «Національні інформаційні системи» тощо.

Новомиколаївське бюро правової допомоги розташоване за адресою смт. Новомиколаївка, вул.Соборності, буд. 84.22

Показники роботи Новомиколаївського бюро правової допомоги за два місяці свого існування: загальна кількість осіб, яка звернулася за отриманням консультації та роз’яснень під час виїздів мобільних та діяльності дистанційних консультаційних пунктів склала 139 осіб. Надана адресна правова допомога ветеранам війни.

Здійснено 5 виїздів для роботи в “мобільних правових офісах”, що розташувалися в приміщеннях Тернуватської селищної ради, Самілівської сільської ради, Зеленівська сільська рада, Сторчівська сільська рада, Новоіванківська сільська рада.

Фахівці бюро взяли участь у 8 правопросвітницьких заходах, а саме для учнів КЗ «Новомиколаївська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Паросток», Шевченківської загальноосвітньої школиі І-ІІ ступенів, Новомиколаївській спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №1Новомиколаївської районної ради тощо.

 Було розміщено інформаційний матеріал щодо порядку надання безоплатної правової допомоги у друкованому виданні “Наше життя”.

На виконання завдань з підготовки кейсів з типових правових питань,   фахівцями Новомиколаївського бюро правової допомоги була підготовлена консультація «Порядок отримання земельної ділянки із земель державної та комунальної власності, державна реєстрація земельної ділянки та права
власності на неї».2

Працівники бюро пройшли навчання з питань виконання функцій з прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань, а також ведення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, стажування на базі Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області .

Оріхівське бюро правової допомоги розташоване за адресою м. Оріхів, вул. Покровська, буд. 58. Результати роботи зазначеного відділу також варті уваги.

Отже, загальна кількість осіб, яка звернулася за отриманням консультації та роз’яснень під час виїздів мобільних та діяльності дистанційних консультаційних пунктів склала 210 осіб. Фахівцями бюро надана адресна правова допомога учасникам АТО у с. Новояковлівка та с. Магдалинівка.

4Здійснено 5 виїздів для надання правової допомоги в “мобільних правових офісах”, що приймали громадян в приміщеннях Оріхівського районного центру зайнятості, Новоіванівської сільської ради, Оріхівської районної державної адміністрації, Оріхівської районної ради.

Працівники бюро взяли участь у 8 правопросвітницьких заходах, серед яких семінари в Оріхівському районному центрі занятості для військовослужбовців та учасників антитерористичної операції, для осіб, які зареєстровані в установленому законом порядку як безробітні, також участь у молодіжній акції та концерту нон-стоп «Молодь Оріхівщини – захисникам Вітчизни» та вуличне інформування учасників акції про порядок надання БВПД.

Завдяки плідній співпраці з засобамами масової інформації у друкованих видання «Трудова слава», «Діловий Оріхів», та «Оріхів-сіті» було розміщенно3 інформаційних матеріали щодо порядку надання безоплатної правової допомоги.3

На виконання завдань з підготовки кейсів з типових правових питань,   фахівцями Орхівського бюро правової допомоги підготовлена консультація «Порядок отриманні земельної ділянки учасниками АТО»;

Працівники бюро правової допомоги взяли участь у семінарі з головами сільських рад в Оріхівській районній державній адміністрації, на якому було обговорено питання «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)».

Фахівцями Першого запорізького місцевого центру з надання БВПД підготовлені методичні рекомендації для клієнтів, а також для органів місцевого самоврядування з типових питань, зразки яких можна отримати в Вільнянському, Новомиколаївському та Оріхівському бюро правової допомоги:

1. «Оформлення спадщини»;

2. «Порядок розгляду звернень громадян»

3. «Шлюбний договір. Умови укладання, зміст, форма»;

4. «Все про аліменти»;

5. «Порядок отримання земельної ділянки. Державна реєстрація права власності»;

6. «Порядок звернення до правоохоронних органів особи, яка потерпіла від кримінального провадження».

Нагадуємо, що за додатковою інформацією щодо отримання безоплатної правової допомоги можна звернутися до:

Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 2-й поверх, тел. (061) 764-60-77

та

    Вільнянського бюро правової допомоги – м. Вільнянськ, пров. Поліграфічний, 10, vilnianske@legalaid.zp.ua, тел: (0243) 4-00-23.

    Новомиколаївського бюро правової допомоги – смт Новомиколаївка, вул. Соборності, 84, novomykolaivske@legalaid.zp.ua, тел: (06144) 9-33-31.

 Оріхівського бюро правової допомоги – м. Оріхів, вул. Покровська, 58, orikhivske@legalaid.zp.ua“>orikhivske@legalaid.zp.ua, тел: (06141) 4-31-54.