назад

Правопросвітницькі заходи в Терешківській загальноосвітній школі

09112016tereshkiy4ytel

9 листопада 2016 року  на базі Терешківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Полтавської районної ради Полтавської області фахівцями Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено ряд правопросвітницьких заходів серед учнів та викладачів.

Так, про новели законодавства сьогодні говорили на методичному семінарі з вчителями історії та правознавства сільських шкіл Полтавського району.

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб`єктами надання безоплатної первинної правової Тетяна Ражик ознайомила присутніх зі змінами, що відбулись в національному законодавстві в 2015-2016 роках. Зокрема, мова йшла про зміни до статті 15 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо призову громадян України на строкову військову службу, змін до Цивільного процесуального кодексу України щодо встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України, змін до деяких законів України щодо посилення гарантій дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг, до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, до Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, змін до деяких законодавчих актів України щодо питань спадкування та багато іншого.

Окрім того, учасники активно обговорили й деякі новели законодавства, а саме: Закони України «Про зовнішню трудову міграцію» та «Про електронну комерцію» та інші.

Не менш цікавими цього дня виявились лекторії на тему: «Права та обов`язки дітей. Дотримання норм суспільної поведінки та відповідальність за порушення цих норм» серед учнів сьомого та восьмого класу Терешківської ЗОШ.

При проведенні заходів Тетяна Ражик разом з учнями в режимі діалогу визначили основні поняття прав та обов`язків неповнолітніх, а також поговорили про види відповідальності та знижений вік кримінальної відповідальності.09112016tereshkivskay4ni

По завершенні заходів з адміністрацією школи було досягнуто згоди щодо необхідності проведення таких заходів в найближчому майбутньому.