назад

Ще один дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги буде на Закарпатті

   novujФункціонування дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги є одним із шляхів покращення доступу та надання якомога більшій кількості людей такої допомоги.

    З цією метою і працюють регулярні дистанційні пункти в краї. Зокрема, 8 листопада фахівці Ужгородського МЦ НБВПД – директор Михайло Давиденко, начальник відділу Володимир Мацо та головний спеціаліст Юрій Щербей – провели прийом громадян у дистанційному пункті доступу в обласному госпіталі для ветеранів війни, чорнобильців та учасників бойових дій.
Пацієнти закладу звернулися до фахівців із питаннями щодо роз’яснення пенсійного законодавства для учасників бойових дій; отримання грошових компенсацій та виплат члену сім’ї загиблого учасника АТО, пільгового проїзду в маршрутних таксі; соціального захисту інвалідів війни, надання субсидій чи пільг тощо. Зокрема, на дії посадових осіб скаржилася громадянка І., яка є вдовою загиблого учасника АТО. Фахівці надали жінці правову консультацію на місці, а також запросили до місцевого центру після проходження реабілітації у госпіталі.
    Усі, хто звернувся до фахівців, були уважні вислухані та отримали роз’яснення й правові консультації з порушених питань. Оскільки в госпіталі лікуються мешканці з усієї області, спеціалісти центру поінформували про можливість отримання кваліфікованої правової допомоги за місцем їх проживання та надали присутнім інформаційні матеріли про систему БПД та контактні дані місцевих центрів та бюро правової допомоги, що діють в Закарпатті.

111

    7 листопада, на запрошення Невицького сільського голови Михайла Лаби, директор Ужгородського МЦ Михайло Давиденко та начальник відділу Володимир Мацо взяли участь у відкритті «Офісу з надання адміністративних послуг сучасного зразка у сільській місцевості». Метою створення центру – є спрощення процедури доступу мешканців територіальної громади с. Невицьке до адмінпослуг та поліпшення якості їх надання.
    Серед учасників заходу – голова громади м. Мюлінген (Німеччина), Манфред Юппнер, директор Офісу реформ у Закарпатській області Іван Дем’янчук, регіональний консультант з правових питань Олег Лукша, представники РДА, депутати та члени виконкому сільради.
    У ході зустрічі М.Давиденко розповів присутнім про систему безоплатної правової допомоги в краї, діяльність Ужгородського МЦ та запропонував створити на базі Невицької сільради постійно діючий дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги для мешканців місцевих населених пунктів. Пропозиція була схвально прийнята представниками органів місцевого самоврядування с. Невицьке, в результаті чого прийнято рішення проводити роботу дистанційного пункту доступу щомісяця, кожної третьої середи, з 14.00 до 16.00.