назад

У Тернополі під час триденних тренінгів працівники центру навчалися виявляти та надавати допомогу постраждалим від торгівлі людьми, експлуатації та різних форм насильства. 

«У серпні 2023 року постраждалі від торгівлі людьми отримали право на безоплатну вторинну правничу допомогу від системи БПД. Наші працівники не лише освоїли теоретичні знання, але й напрацьовували конкретний алгоритм перенаправлення та надання допомоги таким постраждалим в рамках національного механізму взаємодії суб’єктів», — розповідає директорка Західного міжрегіонального центру Ірина Хондогій.

 

Впродовж триденних тренінгів юристи ознайомились з поняттям торгівлі людьми та експлуатації, опанували практичні навички виявлення постраждалих осіб. 

«Тренінг був надзвичайно насичений і цікавий. Ми знали, що з серпня минулого року така категорія громадян отримала право на вторинну правничу допомогу, але таких звернень у нашому бюро ще не було. Тож для мене важливим було все — від виявлення такої постраждалої особи й розуміння, в які органи її можна скеровувати для отримання допомоги, до практичних кейсів під час тренінгу», — ділиться враженнями юристка Золочівського бюро Тетяна Радуль.

Додатково. Організували й провели заходи ГО «ТМЖК «Відродження нації»» за сприяння USAID, Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, Аґенства ООН з міграції. Заходи відбулись у рамках проєкту «Забезпечення комплексного реагування з метою захисту осіб, які постраждали від насильства, пов’язаного з війною, торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно зумовленого насильства у Тернопільській області»