назад

Дніпропетровщина співпрацюватиме з Агентством ООН у справах біженців для підтримки ВПО

У минулу п’ятницю про можливості взаємодії та подальші кроки співробітництва представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області говорили зі спеціалістом з питань захисту агенції ООН у справах біженців Вікторією Квесик та представником БО «БФ «Право на захист» адвокатом В’ячеславом Стасюком.

Зі сторони Регіонального центру участь у спілкуванні взяли в.о. директора Ніна Тутова, начальниця відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Ірина Мазана, начальник відділу комунікацій та правопросвітництва Сергій Соколов та його заступниця Наталія Руссу.

Під час зустрічі відбувся огляд стану надання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам у регіоні. Зокрема, учасники зустрічі окреслили коло питань – проблем, з якими переселенці найчастіше звертаються до юристів системи БПД та громадських організацій, а також зосередили увагу на тому, які труднощі виникають у юристів системи безоплатної правової допомоги.

«Зараз у Дніпропетровській області перебуває понад 300 тисяч тільки зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Як показує досвід, більшість з них потребує правової допомоги: найчастіше – первинної, рідше, але не набагато – вторинної. Роботи вистачає й юристам і адвокатам системи БПД», – зазначає в.о. директора РЦ з надання БВПД у Дніпропетровській області Ніна Тутова.

Окрему частину спілкування було відведено новим форматам комунікації та правопросвітництва системи безоплатної правової допомоги для населення серед яких швидкі інформаційні хвилинки для ВПО.

«Із нових форматів правопросвіти на Дніпропетровщині популярності набули швидкі інформаційні хвилинки для ВПО, що звернулись до гуманітарних штабів і чекають на свою чергу. Часто фахівці проводять вуличне інформування біля волонтерських та гуманітарних штабів, а також влаштовують виступи в гуртожитках, готелях, школах» – зазначає начальник відділу комунікацій та правопросітництва Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області Сергій Соколов.

Надалі представники Агентства ООН, БО «БФ «Право на захист» планують детальніше вивчити всі можливі напрямки співпраці з Регіональним центром задля покращення доступу до безоплатної правової допомоги у Дніпропетровській області для ВПО та людей, що постраждали внаслідок війни.