назад

До ДЮСШ «Барса» завітали представники Регіонального центру

SuR 171208 118 грудня начальник відділу Володимир Жалковський та головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Марина Андрієнко зустрілися із учнями дитячої спортивної школи «Барса» з нагоди проведення Всеукраїнського тижня права.

На зустрічі говорили про актуальне, зокрема, про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх. Дана тема обрана для попередження підліткової злочинності. Спеціалісти Регіонального центру розповіли про особливості законодавства та правозастосовного підходу у сфері неповнолітньої злочинності і проінформували про злочини та відповідальність, передбачену Кодексом України про Адміністративні Правопорушення та Кримінальним Кодексом України, висвітлені статистичні дослідження злочинності серед неповнолітніх в Сумщині і з’ясовано ймовірні причини такого явища.

SuR 171208 12 SuR 171208 13 SuR 171208 14

Учні брали активну участь в обговоренні вищезазначеної теми. Задавали безліч питань і моделювали ймовірні ситуації в житті неповнолітнього. Додатково дітей було проінформовано про цивільну відповідальність.

«Проведення Всеукраїнського тижня права є ефективним засобом підвищення пізнавального інтересу до вивчення правознавства і стимулювання творчої активності учнів», – зазначив Володимир Жалковський.

 

Присутніх додатково проінформовано про діяльність Регіонального центру та повідомлено єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103.