назад

До сімейної радниці звертались з приводу тривалої заборгованості по аліментах

RC simeynyi radnykЧерговий прийом сімейної радниці відбувся сьогодні, 12 лютого, у Другому львівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

Поруч з сімейною радницею Надією Філінською-Іваньо з клієнтами спілкувались представники Регіонального та Другого львівського місцевого центру з надання БВПД, патрульної поліції у Львівській області та Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Кожен з присутніх допомагав клієнтам у вирішенні питань, що належить до компетенції їхньої структури.

Так, упродовж прийому до сімейної радниці звернулось троє осіб. Серед них – мешканка Львівщини, яка тривалий час судиться з чоловіком, у зв’язку з його заборгованістю по сплаті аліментів на утримання доньки.

За словами Надії Філінської-Іваньо, таку справу важливо не програти тому, що відсуджені в батька кошти будуть скеровані на належний розвиток та виховання дитини.

Позаяк цей тиждень у системі безоплатної правової допомоги присвячений темі сім’ї, після прийому громадян відбувся круглий стіл «Захисти своє право на щастя. Права та обов’язки членів сім’ї» за участю сімейної радниці, представників вищезазначених структур та Головного територіального управління юстиції у Львівській області.

RC pruyom radnycia2

Учасники говорили про права та обов’язки членів сім’ї; надання правової допомоги сім’ям, які опинились в складних життєвих ситуаціях; об’єднання зусиль для якісного надання соціальних та правових послуг.

Нагадаємо, прийом сімейної радниці відбувається щовівторка з 10 до 13 год. у Другому львівському місцевому центрі з надання БВПД за адресою: м. Львів, вул. Винниченка, 30.

Ініціатива «Сімейні радники» – це спільна ініціатива Міністерства юстиції України, державної системи безоплатної правової допомоги та громадськості. Сімейні радники співпрацюють з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями державної виконавчої служби Мін’юсту, співробітниками Міністерства соціальної політики, Національної поліції, психологами та іншими представниками державних структур та громадськості.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).