назад

Клієнтка Роменського бюро отримала необхідну правову допомогу у вирішенні свого житлового питання

KoM 190212 10Жителька міста Ромни Сумської області за рекомендацією знайомих, які були клієнтами Роменського бюро правової допомоги і питання яких вирішенні позитивно, звернулася щодо позбавлення права користування житловим приміщенням особи, у якої був придбаний будинок.

Після подання всіх підтверджуючих документів Конотопським місцевим центром з надання БВПД було прийнято рішення про надання громадянці безоплатної вторинної правової допомоги. Начальнику відділу Роменського бюро правової допомоги Аллі Єрньєй видано доручення центру для складання процесуальних документів та представництва інтересів клієнтки в суді.

Алла Єрньєй здійснила попередній аналіз справи. Працівником бюро встановлено, що дійсно між продавцем та клієнткою (покупцем) був укладений договір купівлі-продажу житлового будинку з відповідними надвірними спорудами. Згідно з даним договором купівлі-продажу продавець зобов’язувався змінити місце реєстрації свого проживання до червня 2014 року. Проте до цього часу так і не виконав свого зобов’язання, а безпідставне його перебування на реєстраційному обліку в будинку свідчило про перешкоди клієнтки центру в користуванні власністю, зокрема в оформленні субсидії, сплати комунальних платежів, та є підставою для визнання продавця таким, що втратив право користування житловим будинком. Працівником бюро було підготовлено позовну заяву до суду про усунення перешкод у користуванні власністю шляхом визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням. У процесуальному документі Алла Єрньєй зазначила, що продавець є колишнім власником житлового будинку та втратив право користування ним, оскільки згідно з договором купівлі-продажу 2013 року будинок був проданий, а отже право користування житловим будинком з відповідними надвірними спорудами втрачено через те, що є похідним від права власності, яке припинено. У позові працівниця Роменського бюро зіслалася на чинні норми міжнародного та вітчизняного законодавства. Алла Єрньєй представила інтереси клієнтки в суді, позовні вимоги підтримала та просила їх задовольнити з підстав, викладених у позові.

Як результат, рішенням Роменського міськрайонного суду Сумської області позовні вимоги клієнтки центру задоволені в повному обсязі.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.