назад
11.05.23

Доступність БПД на Житомирщині — безбар’єрність для всіх верств населення

Фахівчиня Радомишльського бюро правової допомоги Оксана Дзюбенко відвідала Радомишльський психоневрологічний інтернат Житомирської обласної ради. Юристка забезпечила роботу консультаційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги. Цього разу правові питання із земельного, спадкового та житлового права виникали не тільки у пацієнтів, а й у працівників соціально-медичного закладу.

Після надання правової допомоги представниця системи БПД розповіла присутнім про протидію сексуальному та гендерному насильству в умовах конфлікту в Україні та  законодавчі новації військового часу. А згодом обговорила з трудовим колективом інтернату плани на подальшу співпрацю.

«Розширення доступності до безоплатної правової допомоги для вразливих категорій осіб є одним із пріоритетів у діяльності фахівців центру та бюро. І, звичайно, це враховується при організації роботи консультаційних пунктів у приміщеннях спеціалізованих закладів. Пацієнтів нерідко цікавлять питання встановлення опіки, призначення та заміни опікуна, укладення договорів довічного утримання, пенсійного забезпечення та обрахунку пенсії, захисту спадкових прав під час воєнного стану. Ми забезпечуємо їм змогу оперативно отримувати правову допомогу. Адже для нас важливе створення доступного середовища та рівних можливостей для кожного громадянина», — розповідає в.о. директора Житомирського місцевого центру з надання БВПД Андрій Мілютін.