назад

Інформацію про права людини, знання і навички з профілактики інформування ВІЛ та іншими небезпечними соціальними захворюваннями необхідні під час виконання своїх обов’язків з уразливою групою населення отримали поліцейські Тернопільщини. Серед тренерів були і фахівці системи безоплатної правової допомоги Віталій Сольський та Юрій Франків.

Організували захід представники міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров’я» та ГО «Джерела громадського здоров’я», керівник якої Тетяна Козарецька і виступила з вступним словом та презентацією діяльності організації в частині протидії ВІЛ-інфекції та зниження професійних ризиків.

Юрій Франків розповів про реалізацію програм «Зменшення шкоди» у Тернополі та області, а також про роль громадських об’єднань у виконанні Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ інфекції/СНІДу. Окрему увагу спікер також приділив питанню співпраці поліції та громади.

Менеджер з якості Регіонального центру Віталій Сольський модерував блок питань, що стосуються дотримання прав людини у діяльності поліції під час роботи з ключовими уразливими до ВІЛ групами населення. До слова, в уразливу групу населення в даному випадку відносяться споживачі ін’єкційних наркотиків, учасники замісної підтримувальної терапії, робітники та робітниці комерційного сексу, чоловіки, які мають статеві стосунки з чоловіками. Проте, цей перелік не є вичерпним.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.