назад

Надання безоплатної правової допомоги засудженим особам

10 липня 2019 року з метою підвищення правової обізнаності осіб, які відбувають покарання у вигляд і позбавлення або обмеження волі в Черкаському слідчому ізоляторі,  фахівець Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Ірина Крутоус, спільно з громадським омбудсменом з виборчих прав ВГО громадянської мережі «ОПОРА» у Черкаській області Тарасом Щербатюком, провели правоосвітній захід з питань виборчого процесу.
Присутнім повідомлено, що 21 липня 2019 року відбудуться позачергові вибори народних депутатів України до Верховної Ради України, роз’яснено особливості голосування,  відповідальність за порушення виборчого законодавства.
Поінформовано, що відповідно до частини 2 статті 8 Кримінально-виконавчого кодексу України, кожному засудженому гарантується право на правову допомогу, яка надається адвокатами або іншими фахівцями у галузі права, які за законом мають право на надання такої допомоги особисто чи за дорученням.
Після завершення заходу, в Черкаському слідчому ізоляторі забезпечено роботу  дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги. Кожен бажаючий отримав роз’яснення та консультації з правових питань. Засудженим надано тематичні буклети проекту «Я маю право!» та інформаційні матеріали щодо безоплатної правової допомоги.