назад

Дистанційний пункт доступу в Христинівському районному відділі філії ДУ “Центр пробації”

     10 липня 2019 року в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!» відділом «Христинівське бюро правової допомоги» Уманського місцевого центру з надання БВПД у приміщені Христинівського районного відділу філії державної установи «Центр пробації» в Черкаській області забезпечено роботу дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги.
Громадянам надано кваліфіковану правову допомогуз питань адміністративного права. Поінформовано про діяльність відділу «Христинівське бюро правової допомоги» Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Під час спілкування присутні отримали друковані матеріали правової тематики та буклети проекту «Я МАЮ ПРАВО!».
На сьогодні у Черкаській області функціонує близько 160 дистанційних пунктів доступу до БПД на базі яких у поточному році надано понад 400 правових консультацій та роз’яснень. Одночасно, протягом 2019 року працівниками центрів здійснено близько 160 виїзних прийомів громадян в рамках роботи мобільних консультаційних пунктів, у 2018 році – 295.
Зазначена форма роботи дозволяє вирішувати правові потреби громадян з віддалених населених пунктів, осіб, які за тих чи інших обставин не мають можливості самостійно прибути до місцевого центру та/або бюро правової допомоги. Громадяни отримують фахову правову допомогу.