назад
11.10.19

Другий щорічний Фестиваль юридичних професій відбувся у Полтаві

11 жовтня 2019 року у Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбувся Другий щорічний Фестиваль юридичних професій, приурочений до тижня правових знань, який проводиться в області у рамках відзначення Дня юриста.

Його учасниками стали учні старших класів навчальних закладів міста Полтави.

Відкрили захід організатори Фестивалю – директор Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Олександр Лемешко та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий.

« Проведення таких інтерактивних заходів є вже доброю правовою традицією для Полтави і спрямовані на популяризацію професії юриста, підвищення її іміджу у суспільстві та інформування про особливості різних спеціальностей юридичної професії», -резюмував він.

З вітальним словом до учасників заходу також звернулися начальниця Управління сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради Олена Бабенко та начальник управління позашкільної, професійної, професійно-технічної), вищої освіти та правового забезпечення Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації Сергій Рибалко.

Очільниця Управління сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради Олена Бабенко анонсувала проведення в місті міського конкурсу соціальних роликів серед дітей шкільного віку «Я МАЮ ПРАВО!», який стартує 15 жовтня 2019 року і триватиме до 2 грудня 2019 року. Протягом цього часу діти матимуть можливість подати матеріали для участі у конкурсі.

«Конкурс має на меті привернути увагу школярів до проблем реалізації прав людини в Україні, сформувати у дітей і підлітків позитивний образ права як державного інституту, виховати почуття важливості прав людини, ознайомити їх із можливостями системи безоплатної правової допомоги, популяризувати роботу системи БПД у регіоні, розвинути творчі здібності учнів, сприяти їх самореалізації, підтримати талановиту учнівську та студентську молодь», – повідомила вона.

Учнівська молодь дізналася про особливості професії юриста в сучасному світі. Про це їм розповів кандидат юридичних наук, доцент кафедри цивільного, господарського і фінансового права Олександр Шевчик.

Як працюють експерти у Полтавському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України та юристи у системі органів пробації діти дізналися з виступів представників цих установ.

Колишні студенти Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого представили учням професії за якими вони працюють. Так, учасники дізналися про особливості професії юриста – прокурора, слідчого, працівників установ виконання покарань.

По завершенні презентації професій учнівська молодь мала змогу ознайомитися більш детально з професіями юриста у системі безоплатної правової допомоги, державного виконавця, криміналіста та патрульного поліцейського. Також школярі відвідали локацію вибухотехніків.

Справжньою родзинкою Фестивалю стали виступи кінологів зі службовими собаками, які продемонстрували присутнім загальні команди та затримання злочинця за допомогою службової собаки.

Неабияке захоплення в учасників заходу викликав виступ фахівців вибухотехнічної служби, які на очах учасників знищили небезпечну знахідку.

Захід пройшов в атмосфері жвавого спілкування, активності та гарного настрою.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Отримати фахову правову допомогу громадяни можуть звернувшись до відповідних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел. (0532) 56-02-88.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (05361) 77-479.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.