назад

Два бюро правової допомоги – подарунок столиці до 10-річчя ухвалення Закону України «Про безоплатну правову допомогу»

Відсьогодні у Києві працюватиме два нових бюро правової допомоги, офіційне відкриття яких об’єднало лівий і правий берег столиці. Жителі великих мікрорайонів отримали зручні точки доступу до безоплатної правової допомоги, які уже приймають своїх перших відвідувачів за адресами: вул. Маяковського, 38/10 та вул. Генерала Воробйова, 6.

Під час відкриття бюро правової допомоги на лівому та правому березі Києва відбулося пряме включення за допомогою відеоконференції на комунікаційній платформі ZOOM, що дозволило одночасно, в режимі реального часу відкрити  два офіси.

Збільшення точок доступу і доступності для наших клієнтів є пріоритетом номер один для системи безоплатної правової допомоги. Я сподіваюся, що наші юристи та адвокати, які є нашими партнерами, будуть приходити в бюро, конфіденційно спілкуватися з клієнтами, а клієнти будуть отримувати якісну правову допомогу, оскільки щороку до системи звертається понад 500 000 клієнтів за правовою допомогою. Нові бюро обов’язково будуть відвідувати чимало громадян, так як відкриті вони у великих, густонаселених мікрорайонах, – перший заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Оксана Василяка.

Інтерес киян до безоплатної правової допомоги постійно зростає, так у 2020 році, навіть під час карантинних обмежень, до київських місцевих центрів з надання БВПД звернулося 8525 громадян. Найчастіше клієнти цікавилися питаннями поновлення строку на прийняття спадщини, отримання матеріальної допомоги від держави, внаслідок втрати заробітку з причин встановлення карантину в місті Києві, звільненням від адміністративної відповідальності за порушення правил карантину, сімейними та житловими питаннями.  Саме тому потреба у відкритті нових бюро є вкрай великою.

 Ми раді, що спільними зусиллями сьогодні змогли відкрити одразу два бюро правової допомоги для киян та гостей столиці. Сподіваємося, що до кінця поточного року ще матимемо можливість розширити мережу точок доступу до безоплатної правової допомоги аби всі бажаючі змогли вчасно та якісно отримати правову допомогу, – заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві Тетяна Городенська.

Правобережне київське бюро правової допомоги № 4 створене на базі Культурного центру Українського товариства глухих, воно підвищить рівень доступу до безоплатної правової допомоги не лише жителям великого мікрорайону, а й людям з інвалідністю з порушенням слуху.

Сьогодні ми відкрили не просто бюро правової допомоги, ми створили ще одне місце, де кожен киянин, який опинився в біді, може відновити справедливість. Нова точка доступу до безоплатної правової допомоги створена на базі Культурного центру Українського товариства глухих, як приклад того, що ми прагнемо бути доступними для всіх громадян, у тому числі для людей з інвалідністю за ознакою слуху, – директор Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Бреус.

Лівобережне київське бюро правової допомоги № 3 відчинило свої двері у мікрорайоні Троєщина, з населенням 368 000 чоловік та великою кількістю підприємств легкої, хімічної, енергетичної та поліграфічної промисловості. Крім цього, ні для кого не секрет, що жителі мікрорайону мають транспортні проблеми, отож, відкриття бюро правової допомоги саме у цьому мікрорайоні значно покращить доступ до кваліфікованої, а головне своєчасної правової допомоги його жителям.

Я дякую системі безоплатної правової допомоги за увагу до моїх проблем та потреб, за неоціненну допомогу, саме тоді, коли я вже не мав жодної надії на позитивне вирішення проблеми своєї родини. Приємно, що тут працюють кваліфіковані, дуже професійні юристи і адвокати. Для нашого мікрорайону це бюро дуже важливе, оскільки тут живуть багато людей з низьким рівнем доходів, які потребують якісної, безоплатної правової допомоги. Розширюйтесь, відкривайтесь, до Вас будуть великі черги, – клієнт Лівобережного київського місцевого центру з надання БВПД Віктор Піхало.