назад

Директор Регіонального центру прийняла участь у засіданні Комунікаційного комітету системи правосуддя

bristol 2Сьогодні, 10 жовтня 2017 року, у конференц-залі готелю «Брістоль», відбулася зустріч робочої групи Комунікаційного комітету правосуддя, в якій прийняла участь керівниця Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Світлана Клішина. Захід організовано за підтримки українсько-канадського проекту «Підтримка судової реформи в Україні».

Зустріч відбулася за участю Олега Шакова, директора Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади, а також канадських суддів Майкла МакДоналда та Мері Моро, які створили такий комітет і безпосередньо беруть участь у його роботі у Канаді.

Метою заходу, на який запрошені голови судів Одещини, керівництво ТУ ДСА в Одеській області, директор Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області, представники правоохоронних органів, є зміцнення довіри громадськості до органів системи правосуддя Одеської області та покращення їх іміджу як справедливих та ефективних інструментів захисту прав та інтересів громадян і забезпечення верховенства права.

В рамках Проекту учасникам зустрічі було обговорено порядок створення, організації і забезпечення діяльності Комунікаційного комітету системи правосуддя, який реалізуватиме практичний підхід у вирішенні низки існуючих проблем. Створення Комітету планується за участю суддів та представників системи правосуддя.

Комунікаційний комітет системи правосуддя є робочою групою, до складу якої входитимуть спеціалісти комунікаційних служб ключових органів місцевої влади, установ системи правосуддя і правоохоронних органів Одеського регіону. Цей комітет створюється в якості майданчика для обговорення питань зв’язків зі ЗМІ і громадськістю, які цікавлять всіх учасників, забезпечення скоординованих комунікацій і оперативного реагування на кризові ситуації і резонансні питання, що постають перед судами, а також для виявлення можливостей для співпраці з реалізації програм покращення доступу до правосуддя.

На заході було визначено учасників робочої групи Комітету, серед яких начальник територіального управління Державної судової адміністрації в Одеській області Володимир Куценко, заступник керівника Ради адвокатів Одеської області Андрій Костін, директор Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області Світлана Клішина.

bristol 4

bristol 3

bristol 1