назад

Директор Регіонального центру ввійшла до складу комісії конкурсу з надання послуг психологічної реабілітації учасників АТО та членів їх сімей

SuR 2017 06 06 soczahust 16 червня директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олена Демченко ввійшла до складу комісії конкурсу з надання послуг психологічної реабілітації учасників АТО та членів їх сімей на 2017 рік для надання соціальних послуг, що надаються недержавними суб’єктами.

 

Конкурс проводився з метою залучення недержавних суб’єктів до надання соціальних послуг із використанням  механізму соціального замовлення та у рамках Обласної цільової соціальної програми розв’язання пріоритетних проблем з використанням механізму соціального замовлення на 2017 рік. Його організатором став Департамент соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації.

SuR 2017 06 06 soczahust 2

Олена Демченко наголосила на тому, що захист прав учасників АТО – один із важливих напрямів діяльності системи БВПД. Місцеві центри здійснюють надання безоплатної вторинної правової допомоги ветеранам війни та особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Вона зазначила: «Інформацію про права і соціальні гарантії учасників бойових дій, інвалідів війни, учасників війни, членів сімей загиблих учасників АТО Ви можете прочитати у Законах України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

SuR 2017 06 06 soczahust 3

 

Довідково. У 2017 році недержавні суб’єктів залучаються для надання наступних соціальних послуг:

·         послуга з виявлення осіб, з ознаками посттравматичного стресового розладу;

·         послуга з соціально-психологічної реабілітації осіб, які потребують відповідної допомоги, з метою подолання психологічних наслідків дії стресових факторів та попередження розвитку посттравматичних    стресових розладів;

·         організація взаємодії усіх суб’єктів, які беруть участь у здійсненні соціальних заходів по відношенню до учасників антитерористичної   операції та членів їх сімей.

SuR 2017 06 06 soczahust 4

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області:

Адреса: м. Суми, вул. Першотравнева, 29.

Тел. (0542) 603 645, 603 647, 603 649.

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103

SuR 2017 06 06 soczahust 5